- Healere misbruker makt

En av Vestlandets mest kjente healere mener det er blitt for enkelt for alternative behandlere å misbruke makten sin. Mange er for lite selvkritiske, mener hun.

Anne Bjørkedal

Anne Bjørkedal er en av Vestlandets mest kjente healere. Hun mener alternative behandlere står i fare for å misbruke makt.

Foto: Privat

Healer Anne Bjørkedal fra Volda etterlyser nå et bedre samarbeid med vitenskapsfolk. Hun har jobbet som healer på fulltid de siste sju åra. De siste årene har stadig flere aktører kommet til.

- Forførere som misbruker makt

Hun mener det kan være enkelt for alternative behandlere å forføre folk, og at det fort kan føre til at enkelte behandlere kan misbruke makten sin.

- Folk lar seg forføre av de som lager de største showene og som har mest utstråling, sier Anne Bjørkedal.

Healeren er vår nye prest

Lege med åndelige perspektiv

- Blir avhengige

Bjørkedal vet om folk som har brukt sekssifra beløp på alternativ behandling. hun hevder også at mange har blitt avhengige av slik behandling.

- Det er slik at dersom ikke jeg bekrefter drømmene deres så kan de bare gå til en annen behandler som gjør det, sier Bjørkedal.

Den nye «Snåsamannen»?

- Akupunktur har ingen effekt

Madonna med nordnorsk healer

Samarbeid med vitenskapsfolk

Selv er Bjørkedal overbevist om at healing virker. Men hun ser gjerne at de vitenskaplige miljøene setter i gang forskning på temaet.

- Vi skal kanskje ikke gjøre dette helt til vitenskap, for dette er en del av det menneskelige. Men vi må kunne trekke ut deler av dette og begynne å forske på ting. Vi må kunne stille spørsmål ved om det er sannhet i det vi holder på med. Vi finner ikke svarene på alt i vitenskapen. Men vi kan unngå at at vi får en slags enerådende religion eller syn på noe. Her må det være åpent for både tro og tvil, sier Bjørkedal.