Normal

- Jeg har hatt Magnus under mine vinger i mange år

Se nøye på dette bildet. Her trener Ole Gunnar Solskjær sin elev Magnus Wolff Eikrem (20) for første gang. De har vært lærer og elev siden denne juli-dagen i 2004.

FOTBALLSKOLE Solskjær Wolff Eikrem

Ole Gunnar Solskjær trener Magnus Wolff Eikrem for første gang. Datoen er 2. juli 2004. Gutten var da 12, nesten 13, år gammel. Wolff Eikrem står nærmest Solskjær. Du drar kanskje kjensel på andre talenter også?

Foto: Tøsse, Anders / SCANPIX

Både Ole Gunnar Solskjær og Magnus Wolff Eikrem har mange likhetstrekk i sin karriere. Begge har fotballbakgrunn fra Molde, og begge gikk vegen via Manchester United og tilbake til Molde. Men mens Ole Gunnar Solskjær fikk legendestatus, er Magnus Wolff Eikrem fortsatt i starten av karrieren sin.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær skryter veldig sin elev, Magnus Wolff Eikrem.

Foto: Remi Sagen / NRK

– Jeg er veldig trygg på Magnus som fotballspiller. Jeg tror han kan dominere fotballkamper med sitt overblikk, sin pasningsfot og sin fotballforståelse, sier Ole Gunnar Solskjær til NRK.

Møttes på Ole Gunnar Solskjærs fotballakademi

Ole Gunnar Solskær instruerte Magnus Wolff Eikrem første gang på Solskjærs egen sommerskole i juli 2004. Dette er en fotballskole som arrangeres i Solskjærs hjemby Kristiansund hver sommer. En rekke store talenter har fått plass på denne skolen, og har fått anledning til å være under Solskjærs ledelse.

– Jeg har også hatt Magnus under mine vinger i 2 og et halvt år i Manchester. Jeg jobbet også med ham da han var på U-18-landslaget. Første gangen jeg trente ham var han bare 12 år.

– Det er mange, mange herrens år siden han første gangen kom på fotballakademiet. Jeg er blitt veldig godt kjent med ham og familien. Det er en fantastisk familie og jeg er veldig glad for at han er kommet hjem. Det betyr veldig mye for klubben og miljøet i garderoben å ha en sånn type, sier Ole Gunnar Solskjær.

Strålende å være tilbake i Molde

Magnus Wolff Eikrem ser det ikke som noen nedtur å komme tilbake fra Manchester til Molde. I rosenes by stråler han i kapp med sola.

Magnus Wolff Eikrem

Magnus Wolff Eikrem sier at Solskjær var svært viktig for avgjørelsen om å reise hjem til Molde.

Foto: Remi Sagen / NRK

– Dette er strålende. Da Ole spurte meg var jeg ikke i tvil. Nå får jeg mulighet til å spille for A-laget. Jeg har spilt for alle lag i Molde fk fra 6 år og oppover. Nå skal det bli moro å spille på stadion foran masse folk, sier Wolff Eikrem.

– Ole Gunnar var veldig viktig

Og Wolff Eikrem legger slett ikke skjul på at Ole Gunnar Solskjær betyr svært mye for ham. Det er ikke sikkert han hadde kommet hjem til Molde om laget hadde en annen trener.

Dette er et hypotetisk spørsmål. Men Ole Gunnar var veldig viktig da jeg tok avgjørelsen, sier Eikrem til NRK.