NRK Meny
Normal

- Gasskraft eneste løsning

Høyres Olav Bratland mener det må være mulig å bygge et gasskraftverk, like hurtig som det er å få på plass en ny kraftledning mellom Sogn og Sunnmøre.

Artikkelen er flere år gammel.

Gasskraftverk i Elnesvågen

Planlagt gasskraftverk i Fræna.

Foto: Industrikraft Møre

Mandag blir den vanskelige strømsituasjonen i fylket vårt på nytt tema blant fylkespolitikerne. Olav Bratland mener at det haster med å få etablert nye gasskraftverk både i Aure, Fræna og Aukra

Fylkesutvalget skal komme med sin høringsuttalelse i saken om å sette opp en ny kraftledning fra Fardal i Sogn til Ørskog. Dette skal gjøre tilførselen av kraft bedre til vår region.

Ny produksjon

Høyre mener gasskraftverk må være å foretrekke, siden det gir ny kraftproduksjon i fylket.

Når det gjelder Statnett sine planer om en kraftledning, mener Bratland at denne må legges i kabel, så sant det lar seg gjøre. Han viser til at det har kommet massive reaksjoner både fra kommuner og privatpersoner om at denne linjen må legges under jorden.

Håper på støtte

- Dette må Statnett tillegge stor vekt i sin videre behandling, mener Bratland. Nå håper han at hans forslag om å prioritere gasskraftutbyggingen, får tverrpolitisk støtte i fylkesutvalget mandag.

Siste video/lyd

Innbyggerne på Kleive i Molde kommune frykter ulykker, og kjemper for å få revet ei falleferdig brygge. Kommunen sier det ikke er deres ansvar.
I dag var entreprenørar på synfaring på traseen for Nordøyvegen. Statens vegvesen har utlyst dei første kontraktane, og interessa er stor.
Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.