Hopp til innhold

- Barn har ingenting på fotballkamp å gjøre

- Fotball er voksenunderholdning. Barn har ikke så mye der å gjøre, sier talsmann i Rosenborgs supporterklubb "Kjernen".

Video nsps_upload_2009_8_9_19_16_24_1957.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video av tumultene som oppsto i forkant av cup-kampen mellom Molde og Rosenborg. Barn havnet midt i dette bråket. Foto: Helge Mjelve.

Utgangspunktet er voldsepisodene i forkant av cup-kampen mellom Molde og Rosenborg.

Sloss og banner

Norsk fotball er blitt mer aggresiv, mener Tom Sande, tidligere leder i supporterklubben Tornekrattet i Molde. Så sent som sist uke havnet barn midt i stygge scener i forbindelse med cup-kampen mellom Molde og Rosenborg. Sande mener at fotballforbundet har vært for feige.

- Fotballforbundet prater bare. De gjør ingenting. Jeg kan ikke se at fotballforbundet noen gang har gått inn aktivt i noen slike episoder i Norge, sier Sande.

Sjokkert

Tom Sande er sjokkert over tilstandene før kampen mellom Molde og Rosenborg sist helg. Han mener at økende vold i norsk fotball er et problem som må bekjempest før det får gå for langt.

- Det må settes strenge straffer, ekskudering, bøter og så videre. Dett må vi kvele i startfasen. Det begynner å bli et økende problem i Norge, sier Sande.

Ville tilstandar i Molde

Banka "storebror"

Kjernen helt uenig

Men talsmann for "Kjernen", Arnt Furunes, er ikke enig i at fotballforbundet bør regulere dette. Han tror heller ikke det er mer vold i norsk fotball nå enn for ti år siden.

- Nei, jeg tror dette bare får mer oppmerksomhet i media nå enn før.

- Men hva synes du om at barn opplever slike ting på fotballkamp ?

- Nei, i utgangspunktet synes jeg faktisk at fotballkamper er en voksen form for underholdning. I utgangspunktet synes jeg ikke barn har så mye der å gjøre, sier Arnt Furunes til NRK Møre og Romsdal

Ville ikke tatt med eget barn

- Jeg ville ikke ha tatt med meg mitt eget barn på en supporterpub før kampen, sier Arnt Furunes.

- Hva kan man gjøre for å få slutt på volden som allerede eksisterer, slik at det ikke blir verre ?

- Jeg mener at klare holdninger fra supporterklubber og klubber er viktig. Ut over det er det jo slik at når folk bestemmer seg for å lage bråk i forbindelse med fotballkamper, er jo det å sidestille med bråk ellers, enten det er på byen i helga eller i alle mulige andre sammenhenger, sier Furunes.

Kjernen om bråket

Supporterklubben "Kjernen" sendte i går ut en pressemelding med sitt syn på supporterbråket i Molde. Her skriver de at Moldes supporterklubb "Tornekrattet" har tatt affære overfor egne medlemmer som deltok i bråket. "Kjernen" derimot velger å avvente politiets reaksjoner.

Les pressemeldingen fra "Kjernen" her.

- Hjernen må ha sovet

Fredag formiddag gikk talsmann Arnt Furunes ut med en presisering, og sier at det er på arrangementer for eksempel på fotballpuber det ikke passer å ta med barn. Han sier at "hjernen må ha sovet" under intervjuet.

- Deler av hjernen må ha sovet