NRK Meny
Normal

- Jeg måtte bare sikre meg kampballen som et minne.

Han var dagens mann i Molde i søndagens kamp mot Aalesund. Fire mål i en og samme kamp er ikke hverdagskost for noen fotballspiller. Pape Paté Diouf sto for fire av Moldes fem mål.

Pape Paté Diouf

Firemålsscorer Pape Paté Diouf sikret seg kampballen som et minne om første kampen der han scoret fire mål.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Dagens målkalas ble også en begivenhet for storscoreren selv. Pape Paté Diouf har aldri før scoret så mange mål i en eliteseriekamp.

– Det er første gang jeg scorer fire mål i en kamp på dette nivået. Jeg har scoret tre mål i en kamp, men det er første gangen jeg har scoret fire, sier Diouf.

– Beholdt ballen som minne

Selv var han så begeistret etter kampen, at han valgte å beholde kampballen. Pape Pat\e Diouf var svært delaktig i seieren, der Molde noterte seg til slutt for 5 mål mot Aalesunds 2.


– Ja, denne ballen måtte jeg bare beholde. Jeg vil ha den som et minne fra min første kamp der jeg scoret fire mål.

– Vi er i storform nå

Molde fremsto søndag kveld som et teknisk spillende lag med en voldsom offensiv kraft. Aalesund kjempet hardt, og på stillingen 3–2 var ikke laget langt unna en utligning. Men da Aalesund kjempet for å komme à jour med Molde, benyttet Molde anledningen til å kontre inn flere scoringer.

– Jeg tror alle kan se at jeg er i god form nå. Og alle kan se på måten Molde spiller nå at vi er et av de beste lagene i Norge.

– Har lært av Ole Gunnar Solskjær

Pape Paté Diouf har bak seg flere gode sesonger for Molde. Men nå scorer han også i situasjoner der han trolig hadde bommet før. Han er blitt mer stabil, og er bedre enn noen gang før. Han gir Ole Gunnar Solskjær mye av æren for dette.

– Ole Gunnar Solskjær har lært meg mye. I dag scoret jeg fire mål. Dette er et resultat av hard jobbing på treningene.

– Vært god i hele år

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær vet å rose målscoreren sin. Rosen handler ikke bare om kunsten å score mål, men også om holdningene Diouf har vist i treningsarbeidet.

– Han scoret gode mål. Han har vært god i hele år. Han er fokusert og han hører på det vi snakker om. Han har lyst til å score mål, og han er en god målscorer, sier Ole Gunnar Solskjær.

Noe av forklaringen til suksessen er kanskje ikke bare at Diouf er i bedre form. Solskjær har også jobbet mye med å få laget til bruke Diouf's sterke sider.

– Pape er flink til å komme i posisjon, og laget er blitt flinkere til å bruke ham når de skal.

– Supporterne må ikke gå

Ole Gunnar Solskjær la merke til at flere av Aalesunds supportere forlot stadion før kampen var slutt. Dette tar Solskjær som et tegn på dårlig supporterkultur. Han slenger dermed en bredside til Aalesunds supportere.

– Jeg er fornøyd med at vi i dag viste hvem som er klubb nummer en her i regionen. Publikum viste begeistring helt til siste slutt. Men det ble nesten helt tomt i den oransje svingen. Taper vi borte noen gang, vil jeg at våre supportere uansett skal bli igjen og støtte laget, sier Ole Gunnar Solskjær.