- Føltes som å gå til en begravelse

Linda Sjåstad Andreassen fra Ålesund var på jobb i regjeringskvartalet da bomben gikk av i Oslo sentrum fredag. Nå er hun tilbake på jobb.

Linda Sjåstad Andreassen

Linda Sjåstad Andreassen fra Ålesund er tilbake på jobb etter bomeangrepet i Oslo fredag ettermiddag.

Foto: Kommunal- og regionaldepartementet

Linda Sjåstad Andreassen fra Ålesund var på jobb i regjeringskvartalet da bomben gikk av i Oslo sentrum fredag.

Sammen med en kollega kom hun seg ut uten fysiske skader etter den dramatiske hendelsen fredag ettermiddag.

Begravelse

Bygningen hun satt i var ikke så hardt rammet, og nå er hun tilbake på jobb.

- Det føltes som om jeg skulle til en begravelse til et nært familiemedlem. Jeg gikk rett opp til Akersgata for å se, og møtte der en kollega. Vi sto der og gråt litt før vi går til våre midlertidige lokaler, forteller Sjåstad Andreassen.

Sjåstad Andreassen forteller videre at møtet med de andre ansatte på jobb, og særlig de som var på jobb sammen med henne fredag ettermiddag, var en sterk følelsesmessig opplevelse.

- Vi holdt rundt hverandre og vi snakket sammen. Vi har også fått praktisk informasjon og bedriftshelsetjenesten har vært her, så vi blir godt tatt vare på, forteller Sjåstad Andreassen.

Regjeringskvartalet etter bomben

Linda Sjåstad Andreassen var på jobb i regjeringskvartalet da bomben gikk av i Oslo fredag.

Foto: Berit Roald/SCANPIX

Ond klump

- Du var også tilbake på ditt gamle kontor. Hvordan opplevde du det?

- Man blir litt nervøs tror jeg. Man får en ond klump i magen når man går inn på kontoret. Men det gikk forholdsvis bra fordi lokalene våre ser omtrent ut slik de gjorde før dette skjedde.

Men Linda Sjåstad Andreassen og hennes kollegaer fikk ikke bli lenge på sine gamle kontor.

- Vi fikk bare lov til å ta med oss det mest nødvendige før vi måtte ut igjen. Så vi rakk ikke å sette oss ned og bearbeide følelser inne på kontoret.

- Hvordan blir hverdagen din fremover nå?

- Hendelsen kommer til å prege meg både følelsesmessig og praktisk. Vi vet ikke når vi får komme tilbake til kontoret igjen, og vi vet heller ikke om vi får komme tilbake, avslutter Sjåstad Andreassen.

En mann i 30-årene fra Ålesund er fremdeles savnet, etter at han var på jobb i regjeringskvartalet, da bomben gikk av fredag ettermiddag.