NRK Meny

- Det var en dårlig dag på jobben

Nina Løseth fra Ålesund var ikke fornøyd etter å ha blitt nummer 19 i slalåmrennet i verdenscupfinalen i franske Meribel lørdag.

Nina Løseth

Nina Løseth fikk det ikke til å stemme i slalåmbakken i Meribel.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
Trond Vestre
Journalist

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Løseth kjørte seg opp èn plass i andre omgang og endte til slutt 2.23 sekunder bak amerikanske Maria Shiffrin.

– Jeg er skuffa, helt klart. Det gikk litt bedre i andre omgang, men jeg blir litt frustrert på den snøen her. Jeg stoler ikke helt på meg sjøl. Jeg kjører ikke helt det jeg kan, føler jeg. Så jeg synes dette var en dårlig dag på jobben, sa Nina Løseth til NRK etter å ha kjørt i mål.

Pallen i Zagreb

Men denne sesongen har også inneholdt oppløftende resultater for Nina Løseth. I Zagreb i januar klatret hun opp på pallen for første gang i verdenscupen med tredjeplassen i slalåm. Dermed hadde hun nådd sesongens store mål.

Et annet mål Nina Løseth har nådd er å takle nervøsisteten på en bedre måte.

– Ja, de to målene har jeg klart, men mye vil ha mer. Akkurat nå er jeg veldig skuffa, men det er klart at alt i alt har dette vært en bra sesong og har tatt store steg. Men jeg hadde forventet mer av meg selv, og det er jo sånn at en har en veldig kortsiktig hukommelse, så akkurat nå er jeg veldig skuffa over meg sjøl, sa Løseth.

Det ble en spennende kamp om seieren i Meribel. Svenske Frida Hansdotter som ofte blir omtalt som den evige toer, ledet etter første omgang. Men nok en gang måtte svensken nøye seg med andreplassen, knepent slått av amerikanske Maria Shiffrin.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.