- Deler av hjernen må ha sovet

- Deler av hjernen min må ha sovet når jeg gjorde intervjuet med NRK, sier talsmann for Rosenborgs supporterklubb "Kjernen".

Rosenborgs supportere i «Kjernen»

Talsmannen for 'Kjernen' presiserer nå uttalelsene sine. - Deler av hjernen må ha sovet da jeg gjorde intervjuet, sier han.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

I intervjuet i forbindelse med fotballbråket i Molde sist helg, sa talsmann Arnt Furunes at barn og fotballkamper ikke hører sammen.

Pubkultur

Arnt Furunes sier til rbk.no at det er til arrangementer på for eksempel fotballpuber barn ikke bør komme.

- Det jeg mente å få frem er at den delen av supporterkulturen som foregår på pub og er alkoholrelatert ikke er noe for barn. Vi ser alt for mange barn i de settingene - og det er feil, sier Furunes.

Mediestorm

Etter at NRK Møre og Romsdal brakte intervjuet med Furunes på lufta, er saken sitert i en rekke medier. Furunes sier saken har fått dimensjoner han ikke hadde sett for seg.

- Barn har ingenting på fotballkamp å gjøre

- Jeg ser at min noe hjerndøde uttalelse har skapt mediestorm, og jeg beklager det i forhold til Kjernen, klubben og andre fotballsupportere - og håper jeg med dette slår fast at Kjernen mener at barn og fotballkamp går sammen som hånd i hanske.

Ville tilstandar i Molde

Tumulter i Molde

Bakgrunnen for saken er opptøyene i gatene i Molde i forkant av cupkampen mellom Molde og Rosenborg sist helg. Opptøyene skjedde i gatene der det også befant seg en rekke barn.

Video nsps_upload_2009_8_9_19_16_24_1957.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video av supporterbråket i Molde, foran cupkampen mellom Molde og Rosenborg. Foto: Helge Mjelve.

Sloss og banner


Norsk fotball er blitt mer aggresiv, mener Tom Sande, tidligere leder i supporterklubben Tornekrattet i Molde. Så sent som sist uke havnet barn midt i stygge scener i forbindelse med cup-kampen mellom Molde og Rosenborg. Sande mener at fotballforbundet har vært for feige.

- Fotballforbundet prater bare. De gjør ingenting. Jeg kan ikke se at fotballforbundet noen gang har gått inn aktivt i noen slike episoder i Norge, sier Sande.

Sjokkert


Tom Sande er sjokkert over tilstandene før kampen mellom Molde og Rosenborg sist helg. Han mener at økende vold i norsk fotball er et problem som må bekjempest før det får gå for langt.

- Det må settes strenge straffer, ekskudering, bøter og så videre. Dett må vi kvele i startfasen. Det begynner å bli et økende problem i Norge, sier Sande.