- Brustad må fjerne all tvil

- Sylvia Brustad må gi klare signaler om satsinga på det nye sjukehuset i Molde og barneavdelinga i Ålesund når hun kommer til Møre og Romsdal i morgen.

Bernd Müller
Foto: Roar Strøm / NRK

Det er kravet både fra tillitsvalgte og politikere.

Hovedtillitsvalgt for legene i Helse Nordmøre og Romsdal, Bernd Müller, sier at Brustad må rydde av vegen all tvil både om sjukehuset i Molde og barneavdelinga i Ålesund.

Frustrasjon

- Prosjektene har vært inne den ene dagen og ute den andre dagen. Dette er svært frustrerende og kan ikke fortsette, sier Müller.

På barneavdelinga i Ålesund ble det bløtkakefeiring etter at statsminister Jens Stoltenberg hadde vært på en visit i Møre og Romsdal under valgkampen i fjor. Det han sa ble tolket som en bekreftelse på at den nye barneavdelinga skulle bygges etter planene.

Men de ulike signalene som har kommet i ettertid har skapt frustrasjon og usikkerhet - både om barneavdelinga og det nye sykehuset i Molde

Avdelingssjefen ved barneavdelinga i Ålesund, Ove Økland, ser frem til å møte helseministeren. Og han vedgår at utålmodigheten er stor.

- Ikke minst foreldrene til de barna som er innlagt, er utålmodige, sier Økland.

Politisk betent

Usikkerheten har ført til et politisk ordskifte som har vært ampert - med påstander om at folk i Møre og Romsdal er blitt ført bak lyset av regjeringen.

Denne usikkerheten kan ikke fortsette, sier fylkespolitiker Jon Aasen fra Arbeiderpartiet.

- Dette er en debatt vi ikke kan ha. Brustad har ansvaret og det er hun som må sette saken på plass, sier Aasen.

Blir ikke denne saken satt på plass vil det bli oppfattet som en ren uthalingstaktikk, sier fylkesvaraordfører Svein Roseth fra KrF. Han tror det vil få politiske konsekvenser.

- I så fall vil det bli en brennheit sak under valgkampen til neste år, sier Roseth