Hopp til innhold

- AP har sluppet løs islam i Norge

I et leserinnlegg skriver lektor Dordi Skuggevik Tande at en må se attentatet mot Arbeiderpartiet i sammenheng med utviklingen av Islam i Norge.

Dordi Skuggevik Tande

Dordi Skuggevik Tande.

Foto: privat

Hun mener at hvis ikke vil vi se at unge menn i vår kultur står opp mot islamiseringen, og at disse mennene føler sorg og sinne fordi vår kultur aldri mer blir den samme. Hun skriver også at AP har sluppet løs islam i Norge og at de derfor blei målet for attentatet.

Anders Behring Breivik er fengslet i åtte uker etter terrorangrepet i Oslo og på Utøya.

- Viktig å forstå hvorfor

Skuggevik Tande mener det er viktig å forstå hvorfor attentatet skjedde.

- Det er veldig viktig at vi har to tanker i hodet samtidig. Da jeg våknet lørdag morgen og hørte det forferdelige som hadde skjedd, tenkte jeg på hvorfor det skjedde.

Hun mener det er viktig å sette fokus på hvorfor det skjedde, slik at det ikke skjer igjen.

- Jeg har mine tanker om hvorfor det skjedde.

Har mottatt kulturpris

Dordi Skuggevik Tande ble kjent da hun var i konflikt med biskopen i Trondheim i 2000. Den katolske biskopen har senere tilstått seksuelt misbruk at en mindreårig gutt. Hun har også fått Kleivaprisen av Surnadal kommune.

Formannskapet i Surnadal diskuterte i dag om de skulle frata henne prisen og tar sterk avstand fra leserinnlegget der de mener hun viser forståelse for terrorangrepene.

- Vi spiller tilbake på hennes egen samvittighet når det gjelder om hun vil gi tilbake prisen, sier Mons Otnes som er ordfører i Surnadal.

- Formannskapet i Surnadal må passe seg vel for å begynne å instruere enkeltindivider i sin kommune og ikke la mennesker få ytre seg. Det tilhører totalitære stater det de har begitt seg inn på, og bør straks trekke det tilbake, sier Skuggevik Tande.

- De blander kortene, og da gjør de seg til latter. Det er trist, sier Skuggevik Tande.

Ventet seg en reaksjon

Hun skriver at hun har ventet seg en reaksjon fordi hun mener Arbeiderpartiet har sluppet løs Islam i Norge, og ikke har forstått raseriet dette har skapt i folket.

- Jeg har ikke noe imot muslimske personer, men jeg forbeholder meg retten til å kritisere den totalitære ideologien i islam. Islam er ikke lov å diskutere i Norge i dag, for vi skal bare være snille og greie.

- Når folk ikke ser faren med islamiseringen av Europa, når folk ikke får komme til orde i diskusjoner, da smeller det. Da taler bombene og geværene. Nåde den som sier noe som ikke er opplest og vedtatt at er lov i Norge, sier Skuggevik Tande.

- Er det rett tidspunkt å fremme sine synspunkter om dette nå?

- Man må spørre seg selv med det samme hvorfor det hendte, for det må aldri skje igjen, sier lektoren.