NRK Meny
Normal

- Vi var gavmilde som på julaften

Kjetil Rekdal fortviler over alle målene Aalesund gav bort til Molde. Han karakteriserer målene nærmest som selvmål, og sier laget hans var gavmilde som på julaften.

Molde-Aafk

Rekdals Aalesund har nettopp gitt bort mål etter mål. Her takker Rekdal Moldes Thomas Holm for kampen.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

På stadion i Molde var det duket for lokaloppgjør og toppoppgjør når Molde og Aalesund møttes til dyst søndag kveld. Det ble scoret hele 7 mål i kampen, der Molde gjorde 5 av dem og Aalesund 2.

3 av Moldes mål kom sent i andre omgang, mens Aalesund øynet en sjanse til å komme à jour med Molde. Men flere av målene var det rett og slett Aalesunds-spillere som forærte Molde.

– Vi var gavmilde som på julaften. Vi gir jo bort det ene baklengsmålet etter det andre, sier Kjetil Rekdal til NRK.

– Skuffet over første omgang

Molde gikk rett i strupen på naboene fra sør. De var ballsikre, langt kjappere enn Aalesund og de fikk rom til å spille sitt tekniske spill. Aalesund fremsto uten press og med lite struktur.

– Jeg er skuffa over førsteomgangen. Det er for mange som ikke klarer å komme seg inn i kampen. Andre omgang er jeg fornøyd med, helt til Molde scorer de to siste målene.

– Molde vant fortjent

Kjetil Rekdal mener Molde vant fortjent. Molde var sterke og Aalesund gjorde for mange feil. Aalesund var ikke dyktige nok, og hadde kanskje også for stor respekt for Ole Gunnar Solskjærs menn.

– Vi kan ikke reise rundt og bare håpe på poeng. Vi må ha prestasjoner som gjør at vi får poeng også, sier Kjetil Rekdal. Slike prestasjoner hadde vi i andre omgang, men ikke i første omgang.

– Molde vinner fortjent. Men ser vi på totalen, gjør vi altfor mye feil i det defensive. En del feilvalg offensivt gjør også at vi feiler der vi kan skape sjanser, sier Rekdal videre.

– Det var fem selvmål

Molde var klart best av de to lagene fra Nordvestlandet. I andre omgang kjempet Aalesund seg inn i kampen igjen. På stillingen 3–2 hadde Aalesund muligheter til å sikre seg et uavgjortresultat.

Men da alt skyts ble kastet fremover, kontret Molde inn de siste målene.

– Det er ikke tvil om at Moldes seier ble for stor. De ledet fortjent etter første omgang. Men i andre omgang hadde vi taket på dem en stund. De er ikke tre mål bedre enn oss. Og vi gav dem på mange måter fem selvmål, om vi skal se kritisk på dette, sier Rekdal.