- AaFK utvikler en vinnerkultur

- Aalesunds fotballklubb er ikke lenger en jojo-klubb, sier den tidligere kapteinen Eivind Syversen.

Haugesunds 1-0 scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Haugesund og Ålesund

Haugesunds 1-0 scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Haugesund og Ålesund.

Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix

Eivind Syversen

For noen år siden hadde ikke Eivind Syversen drømt om at AaFK skulle ligge så langt oppe i Eliteserien.

Foto: Arne Flatin / NRK

Den tidligere AaFK-kapteinen tror klubben nå har etablert seg for godt helt i toppen av norsk fotball.

Men i kampen mot Haugesund i dag tapte Aalesund 2-1. Kampen startet klokka 19, og etter 17 minutter ledet Haugesund 2-0. Før pause reduserte AaFK, men det beste laget i kampen var Haugesund.

Fire minutter:

Tor Hogne Aarøy scoret selvmål etter kun fire minutter.

  • Erik Mæland slår et frispark lavt inn i Aalesunds felt. Aarøy forsøker å klarere, men ballen går via spissens knotter og inn i eget mål.

17 minutter:

John Pelu kommer fri fra sin mann, trekker seg innover i banen, løfter blikket og kliner ballen opp i vinkelen til Lindegaard fra 20 meter.

Etter 38 minutter utligner Aalesund og Glenn Roberts.

Aarøy drar seg fri og spiller ut på kanten til Arneng. Han skyter fra skrått hold, og Kristiansen må gi retur. På returen er Roberts og triller inn redusering.

Aalesund fikk sitt første tap denne sesongen, og ligger nå på delt førsteplass med Tromsø.

Gått en lang vei

Aalesunds fotballklubb har gått en lang vei for å nå helt til topps.

På Kråmyra, det som er igjen av AaFK sin gamle hjemmebanen, startet klubben sin moderne historie gjennom opprykket i 2002-sesongen. Åtte år senere er laget på topp i Eliteserien.

- Hadde ledd godt

På 70, 80 og 90-tallet spelte Eivind Syversen kamp etter kamp på nivå to og tre på Kråmyra. Han hadde aldri trodd at Aalesunds fotballklubb tyve år senere skulle ligge på topp i Eliteserien og være klar for kamper i Europa.

- Da hadde jeg ledd godt. At Aalesund kunne blir en Eliteserie-klubb har jeg hele tiden hatt troa på, men ikke slik som dette.

- Slutt på jojo-tilværelse

Ingen har flere A-kamper enn den gamle midtstopperen, 514 til sammen, og nå tror han det er slutt på jo-jo-tilværelsen for AaFK etter som klubben nå spiller sin fjerde sesong på rad i eliten og tilsynelatende har lagt bunnstriden bak seg for godt.

- Nå vant vi cupfinalen i fjor. Jeg tror vi er ferdig med å være en jojo-klubb som går mellom Eliteserien og Adecco-ligaen. Jeg tror vi stabiliserer oss i eliteserien.