Til nrk.no
(Foto: NRK P3/ Kim Erlandsen)

(Foto: NRK P3/ Kim Erlandsen)

Festival i sommer?

Skal du på festival i sommer? Her er noen tips til hva du kan pakke med.

Skrevet av:
Publisert 11:21 12 juli, 2018

Sommeren er godt i gang, og det betyr at for mange er det festivaler som gjelder. I løpet av de siste årene har det stadig dukket opp nye festivaler i landet vårt, noe som gjør at mange bruker sommeren sin på å reise land og strand rundt for å høre god musikk sammen med venner og familie.

Livet som festivaldeltaker er gøy! Når sommeren er over sitter man ofte igjen med mange gode minner som man kan leve på utover den kalde høsten og vinteren her i Norge.

Litt bedre festival?

Selv om det viktigste på en festival er musikken og at man skal være snill og grei mot andre, er det ofte greit å pakke med seg litt forskjellig slik at festivalen blir enda litt bedre. For la oss være enige om at det er kjipt når festivaldoene er tomme for antibac, eller at du blir kjempe solbrent i nakken.

David Guetta (Foto: AFP PHOTO / XAVIER LEOTY) D. Guetta blir å se på Stavernfestivalen i sommer blant annet (Foto: AFP PHOTO / XAVIER LEOTY)

En liten pakkeliste:

Så dersom du ikke er en veldig rutinert festivalgjenger skal du få noen tips til hva du kan pakke med i lomma eller veska, som kan gjøre dagene på festival litt bedre:

  • Antibac/ våtservietter (hvor ekkelt er det ikke å spise mat på festival etter du har vært på do og ikke har tilgang på håndvask- husk alltid antibac eller våtservietter)
  • Ørepropper (pass godt på hørselen din. Har du ikke egne får du alltids kjøpt noen på festivalområdet)
  • Solkrem (smør deg godt før du drar og hell gjerne litt over på en mindre flaske slik at du kan ta med deg)
  • Ha en liten vannflaske som er sammenleggbar, slik at du kan fylle den på en av festivalens vannstasjoner (får kjøpt ”flatpakka” vannbeholdere på sportsbutikker)
  • Energibar/ nøtter (kan være greit å ha et lite mellommåltid med i lomma eller veska, slik at det ikke går for lang tid mellom hver gang man spiser)
  • Gjør avtaler med venner om hvor dere kan møtes inne på området dersom man blir borte fra hverandre. Det kan være vanskelig å høre telefonen eller at dekning på slike store arrangementer
  • Sist, men ikke minst: god stemning! Vær snill mot andre og ta vare på de rundt deg

Tags: , , , , , ,

Del "Festival i sommer?"