Til nrk.no
Sophie Elise (23) har selv blitt utsatt for bildetyveri.

Sophie Elise (23) har selv blitt utsatt for bildetyveri.

– Du har ikke gjort noe galt!

Sophie Elise om Nora Mørk-saken.

Skrevet av:
Publisert 11:41 19 januar, 2018

Det var i fjor høst at håndballstjernen Nora Mørk fikk telefonen sin hacket, og det ble spredt nakenbilder av henne på nett. Nå jobbes det for fullt med å få fjernet dem.

En annen som har opplevd bildetyveri er Sophie Elise Isachsen (23). Torsdag var hun gjest i «Ettermiddagen» på NRK mP3, og snakket blogg, musikk og ny TV-serie. Hun ga også et par tips til Mørk og andre som har opplevd å få private bilder på avveie. Hør hele praten under.

Artikkelen fortsetter etter lydsporet.

– Det beste man kan gjøre i en sånn situasjon er å anmelde, og det har Nora Mørk gjort, så jeg tror hun har det under kontroll, sa hun.

Selv opplevde hun at det ikke var noen ordentlige strafferammer og regler for behandling av slike saker da hun ble utsatt for spredning av nakenbilder. Hun forteller at politiet ikke visste hvordan de skulle gå frem.

I håp om å gjøre systemet bedre, oppfordrer Sophie Elise til flere anmeldelser av bildetyveri. Hun hyller Nora Mørk for å ha gått ut offentlig med saken.

– Det krever mye mot å gå ut med historien sin, og kjempe for andre. Det å gå ut i offentligheten med en sånn sak gjør man jo ikke for sin egen del, men for å hjelpe andre i samme situasjon, påpekte hun.

Sophie Elise er klar på at Mørk og andre ofre for bildetyveri ikke har skyld i at private bilder blir delt på internett.

– Det er et overtramp og utrolig dårlig gjort av de som publiserer og deler nakenbildene, men tenk at ansvaret ligger på dem og at du ikke har gjort noe galt! Man må på en eller annen måte klare og eie situasjonen. Altså tenke at ja, det suger, men det er egentlig ikke så farlig det som ligger der ute.

Se også: Nakenbilder av deg på nett?

Tags: , , , , , ,

Del "– Du har ikke gjort noe galt!"