Til nrk.no
(Foto: Skjermdump, Tidal)

(Foto: Skjermdump, Tidal)

Beyonce på timeplanen

Denne høsten kunne man for første gang ta et eget studium i selveste Beyonce på Universitetet i København. Les mer her!

Skrevet av:
Publisert 16:46 7 november, 2017
Beyoncé Giselle Knowles-Carter: Hun startet opp jentegruppa Destiny’s Child som 16 åring, og har siden da gjort en enorm karriere som soloartist. (FOTO: AFP PHOTO / Angela Weiss)

 

Populært

Studiet «Beyonce – kjønn og rase»  ble fort populært, og på grunn av stor pågang var universitetet nødt til å doble antall plasser og sette opp forelesningene i et større lokale enn planlagt. Det er plass til 75 studenter som kan fordype seg ordentlig i Queen Bee, og kanskje bli et ordentlig belest medlem av The Beyhive.

Det er instituttet for kunst og kultur som har satt opp kurset. Lektor Erik Steinskog forteller at emnet har to hovedstolper, den ene handler om å fordype seg i Beyonce som «performer», og den andre stolpen er svart feminisme.

 

 

Hiphop på UiO

Vi må ikke glemme at Norge var tidligere ute enn danskene med å ta inn hip hop på universitetsnivå. Helt siden 2012 har man hatt muligheten til å studere emnet «Tupac – hip hop og kulturhistorie» på Universitetet i Oslo.

 

Forresten, alle hjelpemidler er tillatt på Beyonce-eksamen. Så da er det bare å ta med seg en stor flaske limonade, sette på musikken fra dronningen og gjøre så godt man kan.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Beyonce på timeplanen"