Til nrk.no

Juleparty-finalistene er klare

Stem frem din favoritt!

Skrevet av:
Publisert 17:17 16 november, 2016

Også i år tar mP3 med seg DJs, lyd, lys, overraskelser og lager fest for en heldig skole et sted i landet. De siste to ukene har elever fra hele landet meldt på sine skoler, og nå har en intern mP3-jury funnet fire finalister. Stem på din favoritt her:

 

Avstemmingen stenger 23.november.

 

Mer om finalistene:

 

Romedal ungdomsskole

Romedal ungdomsskole ligger i hjertet av Stange kommune i Hedmark.

Elevene går på en 51 år gammel skole og de er lei av at den samme musikken spilles på juleballet år etter år. Musikken beskrives som «et gammeldags orkester», som ingen danser til fordi den er kjip. Nå er de klare for å gjøre noe nytt for skolen sin som gjør at flere engasjerer seg. De lover at dersom mP3 kommer til Romedal ungdomsskole, så blir det andre boller og PARTY!

 

Hommelvik ungdomsskole

Hommelvik ungdomsskole ligger nært Trondheimsfjorden, 3 små mil øst for Trondheim.

Skolen fra 1968 er under ombygging og det har gjort at elevene har blitt mer adskilt enn før. Det årlige juleballet har derfor blitt den eneste felles arenaen der elevene kan møtes, og de mener derfor at ballet har en helt spesiell betydning for samholdet. Etter at fjorårets ball ble en nedtur, vil elevene ved Hommelvik ungdomsskole gjenreise interessen for ballet ved å løfte det til nye høyder. Det vil de gjøre med mP3s juleparty sånn at flest mulig kommer på årets ball!

 

Holen skole

Holen skole er en barne- og ungdomsskole på Laksevåg i Bergen. Denne skolen er også gammel og nedslitt, og rives neste år. Derfor arrangeres den siste julefesten på denne skolen i år. Skolen er meldt på av en 51 år gammel pappa som omtaler seg selv som ukul, men han synes skolens flotte og positive elever fortjener en fest med mP3! Kanskje blir pappaen elevenes nye helt?

 

Nore Neset ungdomsskule

Elevene ved Nore Neset kan skilte med den nyeste skolen blant finalistene. Skolen ligger i et område som omtales som kjempefint, vest i Os kommune. Men selv om skolen er ny, så arrangeres ikke juleballene av seg selv.. Elevene har derfor gjennom elevrådet og skoleledelsen laget en plan for hvordan juleballene vanligvis skal være. Planen er i boks, men de mangler musikk og er derfor desperate etter mP3s juleparty 2016!

Skolen fokuserer for øvrig stort på miljø og trivsel, og påmelderen mener mP3s juleparty ville vært en fantastisk gave til hele skolen, og et minne for livet for elevene.

 

I fjor vant Gruben ungdomsskole i Mo i Rana.

 

mP3s jury i konkurransen:

Martin Holmen fra «mP3morgen», Benedicte Hamnes Jacobsen og Abiel Tesfai fra «Ettermiddagen»,  Christer Pettersen Dahl (VG-lista topp 20), Kristoffer Løkke Sørensen (mP3 topp 30), Tuva Fellmann (Juntafil), videojournalist Svein Dybdahl, prosjektleder Helge Bull-Engelstad og redaksjonsleder Stian Eliassen.

 

 

Del "Juleparty-finalistene er klare"