Til nrk.no

mP3s juleparty 2016 til Hommelvik

Ellevill jubel da elevene fikk vite at de vant konkurransen!

Skrevet av:
Publisert 17:19 24 november, 2016

Hommelvik ungdomsskole i Malvik sanket flest stemmer og er dermed vinner av mP3s juleparty 2016. Nå kan elevene se frem til en uforglemmelig kveld, der mP3 stiller med DJs, lyd, lys, overraskelser og latterlig god stemning når skolen arrangerer juleball i desember.

Det var Kristin Nybrodahl som meldte på skolen. Jubelen stod i taket da hun fikk beskjeden av programleder Ella Aase Anker.

– Nei, kødder du, er det sant? Så artig, nå skjelver jeg!, sier hun samtidig som jubelen bryter løs i klasserommet.

Lenge jevnt

Fire skoler kjempet i en uke om å sanke nok stemmer til å sikre seg den ettertraktede premien. Holen skole, Romedal, Nore Neset og Hommelvik ungdomsskole ble plukket ut som finalister av mP3-juryen, som mente disse skolenes søknader var de beste av de over 100 påmeldte fra hele landet.

De fire finalistene sanket stemmer jevnt og trutt i hele finaleuken. Men i innspurten stod det i realiteten mellom Hommelvik, Romedal og Nore Neset ungdomsskoler. Holen skole i Bergen fikk mye stemmer de første dagene, men greide ikke å mobilisere lenge nok til å henge med helt inn. Det gjorde derimot Hommelvik, som til slutt vant med knapp margin foran Romedal ungdomsskole.

Hommelvik-elevene viste stort engasjement fra første dag i finalerunden. En av skolens begrunnelser var at den er under ombygning, og at det gjør det vanskeligere for elevene å møtes på fellesarenaene og at en julefest med mP3 vil samle alle elevene.

Positivt for samholdet

Kristin Nybrodahl ser frem til juleballet, som i år blir noe utenom det vanlige.

– Det er ingen tvil om at dette blir dritbra for alle elevene, sier hun.

Assisterende rektor ved Hommelvik skole, Jon Thomas Renå, synes det er kult at elevene hans vant. Han tror også jobben med å skaffe stemmer har ført elevene mer sammen.

– Dette har allerede vært veldig positivt for skolen, helt siden elevene engasjerte seg for å få venner og kjente til å stemme. Fremover blir nok det å jobbe sammen for juleballet viktig for det sosiale miljøet, tror han.

 

Tags: ,

Del "mP3s juleparty 2016 til Hommelvik"