Til nrk.no
Ganjaman er årets mP3-Russelåt

Ganjaman er årets mP3-Russelåt

Alfons låt «Ganjaman», laget for gjengen i Smoke City fra Røyken, er kåret til årets mP3-Russelåt 2015.

Skrevet av:
Publisert 16:10 30 april, 2015

mP3s lyttere kårer hvert år den beste spesialbestilte – eller egenlagde russelåten. Vinneren får sin låt spilt på mP3 gjennom hele russetiden.

Flere hundre innsendte bidrag ble kuttet ned til 5 finalister av en jury, deretter var det opp til mP3-lytterne å stemme frem sin favoritt! Mange tusen stemmer har kommet inn – og det var lenge veldig jevnt.

Du kan høre alle finalistene nederst i saken.

Til slutt var det Ganjaman som stakk av med 26,27% av stemmene – og seieren.
Vi gratulerer!

Låta ble laget som dekknavnlåt for bussen som nå heter «Smoke City». Martin Jacobsen Hole på «Smoke City» forteller til mP3 at han syns det gøy at et lite sted som Røyken kan være representert i konkurransen. Gjengen har gjort sitt beste for å spre ordet om finalen gjennom sosiale medier og i lokalmiljøet. Han håper nå at vinnerbussen kanskje kan få litt mer oppmerksomhet gjennom russetiden enn hva den ville ha fått i utgangspunktet.


De påmeldte bidragene har blitt gjennomgått  av en jury bestående av Adiele Arukwe, Christine Dancke, Abiel Tesfai, Wolfgang Wee, Benedicte Hamnes, Amir Horori, Helge Bull-Engelstad, Christer Dahl og Stian Eliassen.

 

Finalist 1: Milepælen 2015

Artist: TIX
Buss: Konseptlåt for Milepælen 2015, Bjertnes VGS, Nittedal

Om sangen: Funnet av oljen i Nordsjøen var en stor milepæl for Norge, vårt møte blir deres livs milepæl! Vi heter Milepælen fordi vi skal feire en stor milepæl i livet vårt; at vi endelig er ferdig med 13 års skolegang, sier jentene fra Nittedals-bussen.


 

Finalist 2: Patronus 2015

Artist: Kursiv ft. Benedicte

Buss: Konseptlåt for Patronus (tidligere Golden Snitch) 2015, St. Hallvard VGS, Tranby

Om sangen: «Nå er tiden kommet for å rulle videre inn i den magiske verdenen. Golden Snitch opens at the close og denne gangen er det Patronus som lyser frem. Patronus er den mektigste og mest kjente av alle trylleformler, og holder unna alt som vil suge ut gleden fra oss. Glede, positiv energi og gode minner er alt Patronus er, og vi ser frem til alt det i RUSSETIDEN!»


 

Finalist 3: Ganjaman 2015

Artist: Alfons

Buss: Konseptlåt for Ganjaman/Smoke City 2015, Røyken VGS, Røyken

Om sangen: «Bakgrunnen for låten, forblir den store gåten», neida. Navnet Ganjaman valgte vi veldig spontant da vi satt og snakka med en artist om å få sang. Ganjaman valgte vi fordi teamet er tabu i Norge og er ikke det man snakker så sykt høyt ut om. Mange av gutta digger rasta-temaet, så da endte vi opp med Ganjaman, sier Martin Hole fra bussen Ganjaman/Smoke City 2015.


 

Finalist 4: Vidorra 2015

Artist: Tungevaag

Buss: Dekknavnsang for Vidorra, nå Holy Fucking Shit, Horten VGS, Horten

Om sangen: Vidorra står for «Good life, easy life». Det gode, frie liv uten noen bekymringer – akkurat det russetiden handler om, å slippe seg løs etter 13 lange skoleår, hvor man senker skuldrene og kun har det gøy.


 

Finalist 5: Superior 2015

Artist: Auricon ft Lopez

Buss: Konseptsang for Superior 2015, Steinkjer VGS, Steinkjer

Om sangen: Konseptsang for noen av idrettsgutta på Steinkjer VGS. Sangen er et bevis på at de mindre russegruppene også kan lage fete sanger – «And we proved them right!». Gutta i Superior gleder seg til en forrykende russetid med denne heftige låta, forteller Emil Rødsjø fra Superior 2015.Del "Ganjaman er årets mP3-Russelåt"