Til nrk.no
Miley Cyrus (Foto: Scanpix/Evan Agostini)

Miley Cyrus (Foto: Scanpix/Evan Agostini)

Miley Cyrus skaper nytt fenomen

Takket være Hannah Montana, nei vent’a, Miley Cyrus, har vi fått et nytt fenomen som sprer seg minst like fort som «Harlemshake».

Skrevet av:
Publisert 15:53 5 september, 2013

På MTV Video Music Awards leverte Miss Cyrus en, ifølge mange, ganske drøy opptreden omringet av en haug med teddybjørner, og tunga hengende ut av munnen som fast inventar.

Justin Bieber (Foto: Scanpix)

Skandalen

Men det var først da Miley Cyrus fremførte megahitten «Blurred Lines» med Robin Thicke, at det virkelige sjokket, som virkelig etablerte det nye fenomenet, kom. 20-åringen vrikket hemningsløst på rumpa, også kalt «twerking», under store deler av seansen. Til tider også tett på Mr. Thickes underliv, noe kona neppe satte pris på.

Se opptredenen her!!

Men det Miley fikk ut av stuntet sitt var en vill oppmerksomhet rundt det nye fenomenet «twerking», som for alvor slo gjennom i sommer. Sammen med Justin Bieber og Biebers homie Lil Twist, egentlig Christopher Lynn Moore, har hun sluppet ut låta «Twerk» på nettet.

Hør låta og sjekk kommentarfeltet under her!

Lil Twist (Foto: Scanpix)

Twerk ble nylig lansert som et ord i ordboken Oxford Dictionaries og beskrives på denne måten: «Danse til populærmusikk på en seksuelt provoserende måte som involverer støtende hofter, og en lav, knebøylignende stilling.»

How to twerk

Forandring fryder

Bieber har over lengre tid gått fra å være en søt, sølvgutt til å bli en tøffere, tenårings-badboy. Det er kanskje en smule uventet at han har samarbeidet med Miley Cyrus på en låt, men han har, på lik linje med Miley, hatt et behov for å markere seg som en eldre og tøffere versjon av den barnestjernen han en gang var.

Miley har jo tross alt tidligere kalt hjerteknuseren for dum, og hevdet selv at hun hadde gitt han råd om hvordan man oppføre seg – nå som de er i samme «klubb» har hun nok litt mer kontroll på han. Eller?

Låta de lagde sammen er en del av Lil Twist sitt nye album Bad Decisions som kom ut i sommer.

Tags: , , , ,

Del "Miley Cyrus skaper nytt fenomen"