Til nrk.no
Lt Wee Show 6 år

Lt Wee Show 6 år

Feirer 6 år med stabil house og alkoholfrie mojitos med 6-timers housemaraton på lørdag! Her kan du varme opp med noen favoritter fra årene som har gått.

Skrevet av:
Publisert 5:44 23 april, 2012

NRK mP3s egen løytnant feirer 6 år på radio med den beste housemusikken. Vi satt oss ned og mimret med Wolfgang om hans år som stødig kaptein på house-skuta. Ta deg et dansbart dykk i festradiohistorie.

2006

24 år gammel fikk jeg grønt lys fra sjefen om å lage et «hipt og kult dansemusikkprogram» på ungdomskanalen mP3; utover det kunne jeg bare kjøre på med det jeg måtte ønske. Med førstegangstjenesten friskt i minne, hørtes Løytnant Wee ut som et fiffig navn og «det siste og beste innen housemusikk» var det nærmeste jeg kom en solid TV-shop-slogan som var lett å huske.

En famlende start ble heldigvis reddet inn av et solid houseår, hvor artister som Freemasons, Chris Lake, Fedde Le Grand, Blaze, Martin Solveig, Raul Rincon og Axwell var de hotteste navnene.

Vignetten til showet, som gikk helt til 2009, var en fucka blanding av Jurassic Park-dinosaur over i «Richard Greys – Be Good». Én gang glemte jeg å bruke den, og da fikk jeg en ILLSINT mail av en bergenser om at det der var «FULLSTENDIG UAKSEPTABELT» og at «det var som å ta vekk introen på Barne TV».

Mine 2006-favs:

3. Michael Gray – Borderline
2. Chris Lake – Chagnes (Dirty South Remix)
1. Fedde le Grand – Put Your Hands Up

2007

Dette var året da den legendariske nordlendingen med «E DOKK I LIVE!!!» inntok nasjonal radio. Historien bak er en fyr som spiller kassegitar for noen kids, som åpenbart ikke gir han den responsen han er ute etter.

Ellers var det år spekket med ganske mye funky house fra artister som Fedde Le Grand, Martin Solveig, Warren Clarke, Dave Armstrong, Dj Mehdi, Justice (!) og Axwell.

Det sier vel sitt at låter som «David Guetta – Love Is Gone», «Mason vs Princess Superstar – Perfect» og «Camille Jones – The Freaks» ble sett på som veldig hard housemusikk på den tiden; nå høres det nesten ut som pop.

Mine 2007-favs:

3. David Guetta – Love Is Gone
2. DJ Mehdi – Signatune (Thomas Bangalter Edit)
1. Axwell – I Found U

2008

Ikke et like solid år som 2006 og 2007, men til gjengjeld var det året da vi fikk en av tidenes houselåter fra Deadmau5 med «Ghosts N Stuff».

Toppartister på showet var Deadmau5, Calvin Harris, Bob Sinclar, Fred Falke og Armand van Helden, samt mer ukjente Kish Mauve, Jody Wisternoff, Gianluca Motta og Roisin Murphy.

Det føltes litt ut som housemusikken stod stille i 2008, hvor Deadmau5 og Calvin Harris var de eneste som hadde noe nytt og fresht på gang, noe som heldigvis skulle forandre seg i 2009..

Mine 2008-favs:

3. Kish Mauve – Lose Control (Fred Falke Remix)
2. Pryda – Pjanoo
1. Deadmau5 – Ghost ‘n’ Stuff

2009

Et superspennende år hvor det dukket opp en haug med nye produsenter, og hvor housemusikken utviklet seg I flere retninger. Det svenske maksimalistiske housesoundet begynte på alvor å gjøre seg gjeldende, i tillegg til at housen gradvis begynte å bli hardere og mer skitten. Det nye 2009-soundet la på mange måter grunnlaget for den musikken som topper listene i dag.

2009 var også året da gode gamle Prodigy prøvde å gjøre comeback, da David Guetta forlot houseverdenen, da Swedish House Mafia fikk en verdenshit med «One», og da pioneren Wolfgang Gartner viste seg frem med sitt hissige, banebrytende sound.

Lt Wee Show klinte for øvrig på med ny vignett og greier, denne gang med låt fra Schwab: [VIGNETTKLIPP] (Digas: mP3 Jingler program -> Schwab – Lt Wee Show Intro)

Mine 2009-favs:

3. ATFC – I Called U The Conversation
2. Armand van Helden – Bonkers
1. Angello & Axwell & Ingrosso & Laidback Luke – Leave The World Behind

2010

Tiårets beste houseår! Dette året fikk vi alt: Swedish House Mafia ble kongene av uplifting electro house, Avicii og Skrillex fikk sine store gjennombrudd, Duck Sauce toppet hitlistene, Eric Prydz leverte sitt livsverk med «Niton», funky housen leverte som aldri før, og alle ville plutselig jobbe med Wolfgang Gartner.

2010 var i bunn og grunn en stor og varig ereksjon for housemusikken; det samme var det i Lt Wee Show-studioet for å si det sånn..

Mine 2010-favs:

3. Pleasurekraft – Tarantula
2. Skrillex – Scary Monsters And Nice Spirits
1. Pryda – Niton

 

2011

2011 fortsatte på mange matter der 2010 slapp. Sett bort i fra at Avicii utvilsomt tok over tronen som den største DJen/produsenten i houseverdenen, var det de nye artistene som var på alles lepper dette året. Madeon, Alesso, Hardwell og Mord Fustang satte alle en ny standard med sine innovative produksjoner, og bidro sterkt til at 2011 kanskje ble det største året for klubbmusikk siden slutten av nittitallet.

Mine 2011-favs:

3. Avicii – Levels
2. Mord Fustang – Lick The Rainbow
1. Deadmau5 – Raise Your Weapon (Madeon Remix)

Hva bringer 2012 montro?
Del "Lt Wee Show 6 år"