NRK Meny
Normal

TV på mobilen

NRK var blant de aller første kringkasterne i Europa som gikk ut med et slikt tilbud som fungerer over det vanlige mobilnettet. Nå får du tilgang til den siste nyhetssendingen, samt utvalgte smakebiter fra vårt rikholdige arkiv.

Mobil-TV
Foto: Ørn E. Borgen / Scanpix

NRKs løsning støtter 3GP, som er standarden for mobil-TV. Det gjør at alle nyere mobiltelefoner med støtte for video kan se NRK1 og de siste TV-nyhetene uten installasjon av noen avspiller.

Løsningen er bæreruavhengig, noe som vil si at den fungerer via alle ulike typer telenett, inkludert GPRS, EDGE og UMTS (3G). Brukere med UMTS-telefoner får automatisk innhold i beste kvalitet.

Dette kan imidlertid brukerne overstyre (aktuelt for eksempel om man er utenfor 3G-dekning). På UMTS-sidene heter denne "GPRS", mens den på GPRS-sidene heter "UMTS".

Hvordan se mobil-TV
For å kunne se mobil-TV trenger du en telefon med videoavspiller og de riktige innstillingene. Flere og flere ulike telefonmodeller støtter mobil-TV. Her finner du et oppsett som er nøyaktig tilpasset din mobil: Oppsett til mobiltelefon

Oppsett til mobiltelefon
Når du har lastet ned riktig oppsett, lagrer du innstillingene du mottar på din telefon og aktivérer disse. Deretter benytter du wap for å se mobil-TV.

På de fleste mobiltelefonene får du tilgang til wap ved å trykke på jordkloden i menyen eller trykke ”Tjenester”. Der taster du inn adressen: wap.nrk.no og trykker på lenken NRK mobil-TV som da kommer opp.

Pris
NRK legger det meste av sitt innhold ut i laveste prisklasse, det vil for tiden si 1 krone per minutt for Telenor Mobil-kunder.

Andre leverandørers kunder må betale for trafikk, eller mengden nedlastet data. Dette tilsvarer typisk 3-5 kroner per minutt. For nedlastbare klipp betaler man 3-10 kroner per klipp, uavhengig av lengde.

NRKs TV-tilbud er tilgjengelig på wap.nrk.no og fungerer i nettet til både NetCom og Telenor.