NRK Meny
Normal

Zuma

Dette året tar Zuma MGP-steget fra å sitte foran - til å dukke opp på - tv-skjermen når MGP-sirkuset slår seg løs i Konsvinger.

Zuma
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Hør Always Always

Zuma
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Duoen Zuma utgjøres av Henrik Njaa og Alexander Stenerud.

Zuma ble dannet allerede tilbake i 1995, men det er 2001 som står som det store gjennombruddsåret. Da kom albumet "Juno" som solgte nærmere i 18.000 eksemplarer. To år senere kom andrealbumet "Rainboy" med blant annet hiten "Joy In The City". Sistnevnte var også kjenningsmelodien til NRKs TV-serie "Lekestue" med Nicolai Cleve Broch i hovedrollen.

Zuma har også jobbet med å produsere for andre artister, men i 2008 er det ny plate og deltakelse i MGP som står på programmet.

"Always, always"

Låten er skrevet av Alexander Stenerud. Med sangen forsøker han å formidle følelsen av vår, slik han selv opplevde en vårnatt på vei hjem etter en tur på byen.

- Låta kom til meg som et lyn. Jeg hadde ikke diktafon, men det var heller ikke nødvendig for låta var så ultrafengende.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold