Yaseen & Julie Maria

De debuterer i voksenutgaven av Melodi Grand Prix, men har langt mer sceneerfaring enn deres unge alder skulle tilsi. Duoen Yaseen og Julie Maria vil gjøre som Rybak og vinne!

Melodi Grand Prix 2012 Julie Marie og Asher Yaseen

Yaseen og Julie Maria er blant de yngste deltakerne i MGP 2012, og stiller med en låt som hyller Norge og Oslo by.

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Selv om Yaseen (16) og Julie Maria (15) er unge og debutanter i det voksne MGP-sirkuset, er de langt fra ukjente med verken scener eller kameraer. De har i flere år vært ekte ungdomshelter i rollene som Tariq og Mira i AF1, NRKs suksessrike ungdomsserie som handlet om en dansegruppe på fire.

De to har også opptrådt under den prestisjetunge Spellemannsprisen, VG-lista-showet og som pauseinnslag i MGP jr.

Vant Gullruten

Flere utmerkelser har dessuten Yaseen og Julie Maria fått. AF1-serien vant en Gullruten-statuett i 2009, og musikkalbumet hentet fra serien fikk gullplate for over 15.000 solgte. Nå skal Yaseen og Julie Maria for første gang opptre sammen som en duo.

– Det blir tøft bare å være oss to. Særlig fordi låten er så utrolig kul å synge, sier Julie Maria.

Hyllest til Oslo og Norge

Låten de to skal fremføre heter «Sammen», og er en hyllest til Oslo by og hele Norge, i kjølvannet av de dramatiske hendelsene 22. juli i fjor. Yaseen og Julie Maria mener den vil treffe både unge og gamle:

– Musikalsk passer den kanskje aller best for det yngre publikummet, men budskapet er noe som alle kan relatere seg til, sier Yaseen.

Han forteller at det var nettopp budskapet som tiltalte dem aller mest første gang de hørte låten.

– Vi tror pårørende og de som opplevde tragedien kan føle at sangen treffer dem spesielt, tilføyer Julie Maria.

Gjør som Rybak?

De to vil ikke røpe hvordan sceneopptredenen blir, men en ting er Yaseen villig til å avsløre:

– Det skal være hip hop-dans og farger!

Julie Maria samtykker. Hun er mer enn klar for å danse selv også, og det skal definitivt ikke stå på danseerfaringen. Hun danset bak Malin (som blir konkurrent i MGP 2012) da hun vant Melodi Grand Prix jr. i 2005. Og i 2011 tok Julie Maria 3. plassen i junior-VM i discodans for duo!

Yaseen på sin side sverger til idretten, og er en svært ivrig sportsentusiast.
Sammen ønsker de to å skape magiske MGP-øyeblikk, og den store seiersdrømmen skimter de i det fjerne.

– Hvem vet, kanskje vi vinner og blir Melodi Grand Prix-stjerner, akkurat som Aleksander Rybak!

Om låtskriverne

Sigve Bull er musiker og musikkprodusent. Han komponerte all musikken til TV-serien AF1, som ble en stor suksess. Han driver produksjonsselskapet Phatcat Productions, og er utdannet fra Liverpool Institute of Performing Arts (”Paul McCartney-skolen).

El Axel er en norsk rap/hip hop-musiker, også kjent som F'EM one i duoen Equicez. Han er født i Chile, og er preget av både sin chilenske og norske oppvekst, noe han også gir uttrykk for gjennom sin musikk. Med gruppen Equicez har han utgitt flere CD-singler og albumet State of Emergency: Generation Equicez kom i 2003. I 2007 slapp han sitt første solo-album ”It Is Wha It Is”.

Låt: Sammen
Artist: Yaseen og Julie Maria
Komponist: Sigve Bull og El Axel
Tekstforfatter: Sigve Bull og El Axel