Wien innfører homo-trafikklys under Eurovision Song Contest

Nye trafikklys viser par av samme kjønn i Wien.

Trafikklys i Wien

Eurovision Song Contest har inntatt Wien.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Prøvene til Eurovision Song Contest er i gang i Wien, og sangkonkurransen har satt sitt preg på bybildet i den østerrikske hovedstaden.

Feiekoster i Wien

Også gatekostene til feierne i Wien har blitt pyntet til Eurovision.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Fra 300 kumlokk i de viktigste gågatene strømmer tidligere års vinnerlåter. På trikken er det Conchita Wursts stemme som annonserer neste stopp og byens gatefeiere stiller med «mikrofoner» på kostene sine.

Siste tilskudd til feiringen er byens trafikklys, som for anledningen har blitt gjort om fra å vise kjønnsnøytrale figurer til kjærestepar av samme kjønn.

39 gatelys har blitt programmert til å vise par med to kvinner eller to menn sammen. Figurene holder rundt hverandre eller har hjerter mellom seg for å illustrere kjærlighet mellom to personer av samme kjønn.

Trafikklys i Wien

At ESC er et event som tiltrekker seg mange fra LGPBT-miljøet, er noe myndighetene i Wien har valgt å utnytte.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

– En fordomsfri by

Kampanjen skjer i forbindelse med Eurovision Song Contest, og er ment å sette fokus på at Wien er en liberal og fordomsfri by. I tillegg håper man å fokusere på trafikksikkerhet, ved at publikum legger ekstra godt merke til de uvanlige figurene, forteller viseborgermester Maria Vassilakou.

I tillegg til den store sangkonkurransen, arrangeres det den 16. mai også en stor galla i byen, som skal samle inn penger til forkjempelsen av HIV/AIDS. En rekke store stjerner skal delta på gallaen deriblant Charlize Theron og nevnte Conchita Wurst. Også årets norske MGP-vinnere Mørland & Debrah Scarlett deltar.

Eurovision Song Contest arrangeres i år for 60. gang, etter at den østerrikske dragartisten Conchita Wurst vant fjorårets konkurranse.

Trafikklys i Wien

Utenfor Wiener Stadthalle i Wien, der konkurransen arrangeres, har de spesielle trafikklysene fått plass.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK