Wenche Myhre

Norsk pops grand old lady er endelig tilbake i norsk MGP!

Wenche Myhre
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Wenche Myhre har gjennom flere tiår vært en av Skandinavias største showstjerner, i tillegg til å være en av få nordmenn som har lykkes med å legge mellom-Europa for sine føtter.

Allsidigheten selv

Wenche er en entertainer med et allsidig repertoar, det være seg sang, komikk, programlederjobber eller musikaler – igjen og igjen klarer hun å spre glede og å engasjere sitt publikum.

Wenche er født i Oslo i 1947, og allerede i en alder av fire år ville hun på scenen. Hun debuterte som syvåring, og da hun var 13 signerte hun sin første platekontrakt med komponisten og produsenten Arne Bendiksen.

Det er umulig å nevne alt hun har gjort, men i 1963 hadde hun sin filmdebut i Elskere der hun spilte rollen som Grethe. Siden da var hun fast gjenganger på Norsktoppen. For låten ”Gi meg en Cowboy” fikk hun sin første gullplate. Wenche fikk førstepremie i Schlägerfestivalen der Osteeländer i Rostock i 1965, og debuterte på teater samme året i Oslo Nye Teaters oppsetning av Trollmannen fra Oz og på operaen med Alf Prøysens gjendiktning av Over the rainbow.

Stor karriere

Wenche Myhre

Wenche Myhre er klar for nok et MGP!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Wenche har deltatt i den norske Melodi Grand Prix i 1964, og ble nr 2 og 3 med låtene ”God gammel firkantet vals” og ”La meg være ung”. Hun sang den offisielle VM-sangen i 1966, ”Vinter og sne”, og samme år ble hun nr. 4 og 5 i MGP med henholdsvis ”Lørdagstripp” og ”Vims”. Wenche har deltatt i Vesttysk Melodi Grand Prix i 1968 og i 1983, med ”Ein Hoch der Liebe” og ”Wir beide gegen den Wind”. I London i 1968 sang hun Tysklands bidrag som kom på 6.plass i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix.

På 70-tallet var hun aktiv i Tyskland, blant annet med eget TV-show. Hun har også sunget duett med daværende kronprinsesse Sonja på Momarkedet i 1976, samme året fikk hun sin første Spellemannspris etter et samarbeid med Jan Eggum.

I 2002 fikk hun Willy Brandt-prisen for sin innsats for Norge i Tyskland, og til dags dato er det bare Kirsten Flagstad som har hatt større internasjonal berømmelse over lengre tid enn Wenche Myhre.

”Alt har en mening nå”

Låten ”Alt har en mening nå” handler om å se lykken når den er.

Melodien er komponert av Thomas Thörnholm, Michael Clauss og Danne Attlerud. Teksten er skrevet av Jan Vincent Johannessen.

Thomas Thörnholm er både artist, musiker, komponist og produsent. Han har jobbet som musiker fra han var sytten år, blant annet som soloartist og i forskjellige hardrock-, cover- og danseband i Sverige. Hans sanger har vært med i den svenske Melodifestivalen fire forskjellige ganger, og tre ganger tidligere i Norge.
Michael Clauss er produsent og komponist, og han har produsert en rekke hits. Han har laget musikk for alle mulige artister i forskjellige sjangere, han lager også musikk for ledende svenske firmaer.
Dan Attlerud er forfatter, komponist og artist. Danne har komponert låter for en rekke artister i Sverige som Björn Skifs, Magnus Carlsson, Sofia Källgren, Nordman, Hep Stars og Jan Johansen.

Jan Vincents Johannessen
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Thomas Thörnholm og Danne Attlerud har sammen med Lasse Andersson skrevet låten ”High” til Knut Anders Sørum. Sørum representerte Norge med låten ”High” i Eurosong finalen i Istanbul i 2004.

Jan Vincent Johannessen har skrevet teksten til ”Alt har en mening nå”. Johannessen er først og fremst kjent som professor i medisin. I tillegg er han en dreven tekstforfatter, han har blant annet skrevet låter for Placido Domingo, Sissel Kyrkjebø, Wenche Myhre, Roy Rogers og Carol Dennis.