Vil ikke spille vinnerlåten på P3

P3s musikksjef Mats Borch Bugge kommer ikke til å legge MGP-vinnerlåten til på radiospillelisten, slik han har gjort med flere av de andre finalelåtene.

Didrik Solli-Tangen

Didrik Solli-Tangen var det soleklare valget til MGP-seerne, men ikke til P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Allerede etter første delfinale på Ørlandet, hoppet Bjørn Johan Muri og Keep of Kalessin inn på NRK P3s spillelister. I fjor gjorde både Tone Damli Aaberge og MGP-vinner Alexander Rybak det samme etter den norske finalen.

Årets vinner Didrik Solli-Tangen må derimot se langt etter spilletid på P3 med balladen «My Heart is Yours».

Les også: – Didrik kan kjempe i toppen

Nett-TV: Se MGP-finalen om igjen her!

Hitpotensial

Mats Borch Bugge

P3s musikksjef Mats Borch Bugge synes ikke 'My Heart is Yours' passer inn i kanalens musikkprofil.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

– Låten har helt klart hitpotensial. Men ikke på P3, sier musikksjef Mats Borch Bugge til NRK.no.

Han tror ikke at vinnerlåten vil slå like godt an i radiokanalens lyttergruppe som de øvrige MGP-låtene, og henviser ungpikene og MGP-entusiastene til P1 eller de kommersielle radiokanalene hvis det er «pompøse ballader uten særpreg» de er ute etter.

– Didrik Solli-Tangen har åpenbart en utrolig sterk og kraftfull stemme, men for meg blir det for kjedelig, sier Bugge – som mest av alt hadde sett at det var metallbandet Keep of Kalessin som stakk av med seieren.

Nettmøte: MGP-vinneren stiller i nettmøte på NRK.no i kveld - send inn dine spørsmål nå!

Les også: Didrik: – Ubeskrivelse følelse!

– Vi velger veldig trygt. Keep of Kalessin ville gitt MGP et nasjonalt løft og gjort konkurransen viktigere i Norge enn den er i dag, tror P3-sjefen.

Han tør ikke tippe Norges plassering i den internasjonale finalen etter som få andre land har rukket å velge sine bidrag, men Bugge tviler på at vi kommer til å gjenta fjorårets store bragd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hanne Sørvaag, Didrik Solli-Tangen og Fredrik Kempe

Didrik Solli-Tangen kunne juble sammen med låtskriverne Hanne Sørvaag og Fredrik Kempe.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Flere kjekke sangere

Leder av Grand Prix-klubben, Morten Thomassen, er derimot mer optimistisk.

– Jeg tror Didrik har potensial til å nå topp fem, avhengig av hva de andre landene sender, sier Thomassen til NRK.no, og legger til at det ser ut til å bli en del kjekke, mannlige sangere i årets internasjonale finale.

Les også: Finalen minutt for minutt

Han synes derimot ikke det er negativt at Norge igjen velger å sende en ballade til Eurovision.

– Folket bestemmer, og de stemmer på det som treffer dem best. Det er ikke overraskende at det er flere ballade- enn metall-elskere i Norge, mener GP-entusiasten.

Trenger mer erfaring

Thomassen oppfordrer nå Didrik Solli-Tangen til å bruke tiden frem mot den store finalen i Bærum 29. mai på å forberede seg, og fokusere hundre prosent på det han skal levere.

– Han må bli tryggere på scenen, og trenger nok litt mer erfaring før han skal stå foran 18 000 publikummere på en scene som er ti ganger så stor som den i Spektrum i går, sier Thomassen.

Les også: Alexander Rybak tilbake der det hele startet

Likevel tror han at 22-åringen har det som skal til for å gå helt til topps. Og hitpotensialet er det ifølge Grand Prix-eksperten ingenting å si på:

– Låten ligger jo i toppsjiktet på både iTunes og VG-listen, så den er allerede en hit. Det er riktig nok ikke en allsang-låt som «Fairytale», men vi trenger jo noen klinelåter også.

Les også: Rett inn på VG-lista

P1s musikksjef Knut Henrik Ytre-Arne kan onsdag melde at låten har fått plass på a-listen til Norges største radiokanal, og spilles med hyppig rotasjon på P1.

Didrik Solli-Tangen vinner MGP 2010

Har Didrik Solli-Tangen gitt oss årets klinelåt?

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix