Hopp til innhold

Ukraina får Eurovision-bot

Ukraina klarte ikke å levere sitt bidrag til Eurovision Song Contest i tide, og må nå punge ut til den europeiske kringkastingsunionen.

23 år gamle Alyosha vant den Ukrainske finalen i MGP, men ble i etterkant disket.

Alyosha, slik hun presenteres på de Ukrainske MGP-nettsidene.

Foto: Skjermbilde hentet fra eurovision-ukraine.com.

Søndag ble det ukrainske bidraget til Eurovision Song Contest diskvalifisert – i dag besluttet den europeiske kringkastingsunion (EBU) å gi Ukraina dagbøter fordi de ikke har klart å levere til fristen.

Les: Nå kan DU delta i Eurovision!

Disket for brudd på reglene

Lørdag 20. mars ble det avholdt nasjonal Melodi Grand Prix-finale i Ukraina, der 23 år gamle Alyosha gikk av med seieren. Neste morgen ble det klart at bidraget måtte diskes fordi låten ble gitt ut allerede i 2008, og dette strider med EBUs regler om at bidraget aldri skal ha vært utgitt tidligere.

Video: Se Ukrainas diskede bidrag her!

Dermed ble det klart at Ukraina må finne en annen låt som skal representere landet under Eurovision Song Contest i mai. I dag gikk fristen for de 39 landene som skal levere sine nasjonale bidrag ut – men Ukraina har fortsatt ikke klart å stille med kandidat. Dermed vanker det nå bøter. Ukrainas rikskringkaster NTU er pålagt en bot for ikke å ha levert i tide, og får i tillegg dagbøter for hver ekstra dag de bruker på å bestemme seg.

Flere vinnere

Tidligere i vinter håndplukket den ukrainske kringkasteren Vasyl Lazarovich til å representere landets ære med låten "I Love You".

Se låten her: Vasyl Lazarovich- "I love You"

Senere, etter at en ny kringkastingssjef hadde tatt over, bestemte man at dette var et urettferdig valg, og at folket måtte få være med å bestemme. En direktesendt finale ble så avholdt den 20. mars. Vinneren av denne ble Alyosha.

Lover å levere

Den ukrainske kringkasteren NTU lover å ha klar en ny artist innen den 29. mars. Det ryktes at Alyosha også skal synge den nye låten.

Denne uken er alle de 39 deltakerlandenes delegasjoner på plass i Oslo på det store "Head of Delegation-møtet".

Les mer om artistene som skal opptre i Oslo i mai her: Disse er klare for Eurovision

Les også: Låtene som ikke vant - men ble hits likevel

Les: Alt om Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest

Aktuelt på MGP

Ukraina vann Eurovision

Ukraina vann Eurovision