Trine Skei Grande lover å finne penger dersom Norge vinner i Lisboa

I et innlegg på Facebook sier kulturminister Trine Skei Grande at hun skal ta jobben med å finne penger til Eurovision Song Contest i Norge neste år, dersom Rybak går helt til topps i Lisboa.

Norge hadde sin første sceneprøve på ESC-scenen, tirsdag 1. mai.

Alexander Rybaks første prøve på scenen i Lisboa.

Torsdag skal Alexander Rybak i ilden i semifinale på scenen i Lisboa. Med låten «Thats How You Write a Song» skal han prøve å ta seieren hjem til Norge.

Kulturministeren hyller artisten på Facebook i en video og sier hun synes det er flott at Rybak klarer å være popmusiker, og samtidig formidle musikkfaget og det å være klassisk musiker.

– Jeg vil takke deg for den du er som musiker. Du har sørget for at veldig mange unge har et musikalsk ideal som de både kan strekke seg etter, og som kan forklare at det å holde på med musikk er gøy - men også ganske mye jobb, sier Grande i videoen.

Mange heier virkelig på den jobben du gjør, poengterer Grande.

– Jeg vet du er elendig til å lage mat, men helt utrolig god til å lage musikk. Og jeg tror at du skal klare å bryte noen barrierer for Norge og klare å vinne. Så får jeg ta jobben med å klare å finne penger til en skikkelig bra finale her i Norge etterpå.

Populær på oddslistene

Både Sverige og Danmark er i semifinalen torsdag sammen med Norge. I tirsdagens semifinale måtte Island reise hjem, mens Finland er videre i musikkonkurransen.

På oddslistene har Rybak vært en av favorittene og ligget helt i topp etter de første sceneprøvene forrige uke. Kypros sitt bidrag med artist Eleni Foureira og låten «Fuego», samt Netta og låten «Toy» fra Israel, har også ligget øverst på listene.

I skrivende stund ligger Rybak på andre plass på oddslistene, Kypros på førsteplass og Israel på tredje.

Rybak har slitt med sykdom den siste uken, men er på bedringens vei.

– Jeg håper bare å gjøre Norge stolt. Det er et stort ansvar, men det er et morsomt ansvar, sier Rybak til NRK.