NRK Meny
Normal

Torstein Sødal

 Du kan tro at det er sant, når Torstein Sødal inntar scenen med "Eastern Wind".

Torstein Sødal
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Hør Eastern Wind


Torstein Sødal
kommer fra Kristiansand og en svært musikalsk familie, som stiller med både musikkorps og manns- og blandakor på familiens feriested.

Vind fra øst

Torstein Sødal
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Han er utdannet forskalingssnekker, men musikk har vært hovedgeskjeften hans siden han gikk et år på folkehøyskole på Gjøvik. Der tapte han i skolens Melodi Grand Prix for Jostein Hasselgård, som representerte Norge i den europeiske finalen i 2003.

2003 var året da Torstein startet prosjektet "Another smiling face" i Moldova, hvor han i samarbeid med tv-produsent Åsmund Brøvig satte fokus på landets funksjonshemmede barn. Torstein omtaler tiden i landet som usedvanlig viktig. Han kjente på kroppen hvordan det er å brenne for noe. Videre fikk han se hvordan musikken kunne være et formidlingsverktøy også på tvers av landegrenser.

Han har jobbet med flere turneer, blant annet har han samarbeidet med Hanne Krogh om hennes juleturné i fire år. Nå føler Torstein at tiden endelig er moden for å gi ut plate, hans aller første.

"Eastern Wind"

Tekst og melodi ved Christian Ingebrigtsen og Eivind Rølles.

Eivind Rølles er kjent fra duoen the Monroes, har siden jobbet i plateselskapene BMG og EMI, og er i dag medeier i et eventfirma. Han har tidligere skrevet låter for blant annet Anita Skorgan, Karoline Krüger, Hanne Krogh og Bobbysocks.

Christian Ingebrigtsen er norsk artist og låtskriver. Som student ved Paul McCartneys LIPA var han med og dannet gruppen A1. De fikk sitt internasjonale gjennombrudd med sin andre cd og coversingelen av a-has ”Take on Me”. I 2003 kom han med sitt første av foreløpige tre soloalbum. Høsten 2007 var han trener i tv-programmet Lyden av Lørdag (NRK).

Låten ble skrevet i Christian Ingebrigtsens studio i september i fjor. Den handler om håp og tro på en bedre framtid, og er inspirert av Torsteins engasjement i Moldova og andre land øst for Norge som jobber for å oppnå en god livsstandard, som folk her til lands kan ta for gitt.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold