NRK Meny
Normal

Torhild Sivertsen & Funky Family

Den rutinerte artisten Torhild Sivertsen er blitt spurt flere ganger om å delta i Melodi Grand Prix. I år sa hun ja for aller første gang.

Torhild Sivertsen & the Funky Family
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Hør låten: Torhild Sivertsen & the funky family - "Love on the dancefloor"

Nett-TV: Se Torhild Sivertsen & the funky family på scenen i Alta


 

Som liten så Torhild alltid på MGP på fjernsynet, og flere av slagerne sitter festet til barken den dag i dag.

Tvunget til å synge

Torhild hadde ingen barndomsdrøm om å stå på scenen, men ble som 18-åring mer eller mindre tvunget til å synge av hennes blivende ektemann, Per Hansmark.

- Det er nok egentlig veldig tilfeldig at jeg ble sanger, hevder veteranen.

10.oktober 1984 sto Torhild på scenen for første gang. Stedet var ”Disken” i Bergen og Tomboy hadde så dårlig tid til å lage plakat til sin første opptreden at den kvinnelige silhuetten på plakaten ikke ble Torhilds, men Carolas.

Plakat eller ikke, Tomboy endte uansett med å selge over 300.000 album.

Mor og scenearbeider

Torhild fødte to flotte barn i 1993 og i 1995 - og ei velskapt solo-plate i 1997: ”Out Of The Blue” solgte 40.000.

I 2004 var hun sentral i sommershowet ”80-tallet beat for bit” i Tønsberg, og suksessen ble senere gjentatt både på Edderkoppen og Chat Noir. Høsten 2006 sang hun med Trine Rein, Marianne Antonsen, Sigrid Brennhaug og Jørn Hoel i showet ”Ladies’ Night” på Edderkoppen.

Torhild Sivertsen & the Funky Family
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Viktig arena

Hun har hatt et lettere ironisk forhold til Melodi Grand Prix, men fjorårets nye modell med delfinaler har gjort showet proffere og tøffere, mener hun.

-Jeg har ikke hatt noe forhold til musikkonkurranser tidligere, men i år har jeg konvertert. Tross alt er det å gi ut plate også en slags konkurranse.

VG-lista og konkurranser som Melodi Grand Prix er altså to sider av samme sak, og Torhild ser dette som en mulighet til å få eksponert seg i beste sendetid.

"Love on the dancefloor"

The Funky Family består av tvillingene Taiwo og Kehinde Karlsen som tidlig på 90-tallet kalte seg "Brothers" og bl.a. var med på Sirkus Midgar, en gigantturne med Bel Canto og Dum Dum Boys. Selv har de sendt inn låter til MGP tidligere, uten å nå helt opp til finalen:

- Vi følger alltid med på Grand Prix, men det er ofte irriterende dårlige låter med!

I år er de endelig i finalen med låta ”Love on the dancefloor”, en låt som handler om å kaste seg ut på dansegulvet, glemme alle bekymringer og la seg rive med.