NRK Meny
Normal

Tone Damli får en ny MGP-sjanse hos svenskene

Samme kveld som Margaret Berger (27) stakk av med den norske MGP-seieren, får Tone Damli (24) en ny MGP-sjanse hos svenskene.

Erik Segerstedt og Tone Damli opptrer med "Hello Goodbye" under andre delfinale i Melodifestivalen,

Erik Segerstedt og Tone Damli opptrådte med 'Hello Goodbye' under andre delfinale i Melodifestivalen, Sveriges svar på MGP, lørdag.

Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix

Tone Damli og svenske Erik Segerstedt fremførte låten «Hello Goodbye» under en delfinale i Gøteborg lørdag kveld.

Duoen var ikke blant de to låtene som gikk direkte til finalen. Sogndalsstjernen og Segerstedt gikk istedenfor til sistesjansen, som betyr at de får en ny mulighet til å kvalifisere seg til finalen. Den såkalte «andra chansen» finner sted 2. mars.

Her skal det kjempes om to finaleplasser.

Les også: Margaret Berger (27) lover å ikke skuffe det norske folk

– Fantastisk

– Dette er det beste som kunne skjedd meg. Jeg turte ikke helt å drømme at jeg kom videre, men nå gjorde jeg det og det er helt fantastisk. Jeg får opptre en gang til og vise svenskene det jeg kan. Nå kan det bare gå en vei, og det er bratt oppover, sier Tone Damli til VG Nett.

Tone Damli deltok i norske Melodi Grand Prix i 2009, da med låten «Butterflies». Hun kom til finalen, og endte opp på en andreplass. Damli ble slått av Alexander Rybaks «Fairytale», som senere vant Eurovision Song Contest samme år.

Artisten sier til VG Nett at hun ennå ikke har fått fortlat de gode nyhetene til forloveden Aksel Hennie. Skuespilleren er i for tiden i England, og kunne derfor ikke være tilstede under delfinalen i Melodifestivalen.

– Jeg har ikke snakket med han enda, men han har selvfølgelig ønsket meg masse lykke til, og har sagt at jeg må gjøre det bra, hvilket jeg gjorde, sier Damli til VG Nett.

Hvis Tone Damli sikrer seg en finaleplass, møter hun Idol-kollegaen Margaret Berger. Begge to kom på andreplass i sangkonkurransen, men i hvert sitt år. Tone Damli fikk andreplassen i 2005, mens Margaret Berger sikret seg andreplassen i Idol i 2004.