Tone Damli Aaberge

Tone er storfornøyd med å få være med i MGP i Bodø, og venter hard konkurranse fra motstanderne!

Tone Damli Aaberge
Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

Tone Damli Aaberge er opprinnelig fra Sogndal, men nå bosatt i Oslo. Hun skal delta i Melodi Grand Prix med låten ”Butterflies”, som hun har skrevet sammen med to meget rutinerte låtskrivere.

Ung ringrev

Tone Damli Aaberge er, til tross for sin unge alder, en av Norges mest profilerte artister. Hun var finalist i Idol 2005, og gjorde stor suksess med debutalbumet Bliss. Platen solgte raskt til 25000 og gulltrofe, og tittellåten ”The Bliss Song” var den mest spilte låten på radio i over to måneder. Hun har nå gjort over 300 spillejobber, og høster ros for sine konserter.

Tone Damli Aaberge

Tone - endelig klar for MGP!

Foto: Fredrik Arff/Dinamo / NRK

I 2006 deltok Tone i TV2s ”Skal vi danse”, hvor hun var publikumsfavoritt. Hun har også markert seg som aktiv i kreftsaken og som ambassadør for Johan Olav Koss` MOT-organisasjon.

For tiden er Tone opptatt med å skrive og spille inn låter til sitt neste album, som er planlagt lansert i februar 2009. Av musikalske forbilder har Tone Alison Krauss, og hun drømmer om å engang fremtiden gi ut en bluegrass-plate, hvor hun synger på Sogndalsdialekt.

Gjør sitt beste i Bodø

Tone og hele hennes familie har alltid vært entusiastiske Melodi Grand Prix tilhengere, de har til og med reist til Oslo for å se en finale da Tone var liten. Tone er veldig glad for at hun har fått muligheten av å være med på MGP og ser på MGP-deltagelsen som en fantastisk mulighet til å få spilt låten sin for et stort publikum.

Hun er meget fornøyd med at hun skal til delfinalen i Bodø, for da hun turnerte med Idol for noen år siden gjorde hun sin beste konsert i Bodø Spektrum, noe hun ser på som et godt tegn.

Tone synes det er ekstra stas å være med i år fordi hun får så mange gode konkurrenter.

”Butterflies”

Tone har skrevet teksten til ”Butterflies” sammen med Mats Lie Skåre, mens den kjente produsenten David Eriksen står for musikken. De tre står også bak mye av låtmaterialet på Tones forrige album Sweet fever (2007), deriblant singlene ”Fever”, ”Love Song” og ”Young & Foolish” som ble og blir mye spilt på radiostasjoner i hele landet.

Tone Damli Aaberge
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

”Butterflies” er frisk og litt up-tempo i soundet. Tematisk er ”Butterflies” en dualistisk tekst som både handler om det å skulle opptre på en scene og det å skulle på en date. Spenningene og forventningene som kan oppleves i slike situasjoner er kjernemotiv i sangen.

David Eriksen jobber som låtskriver og produsent for musikkbransjen. Eriksens gjennombrudd kom med Flava 2 Da Bone i 1996, og etter at produserte debutalbumet til poptrioen Grace i 1998 begynte han å få internasjonale jobbtilbud. Han har siden jobbet med talenter som Clay Aiken. Lindsay Lohan og Jessica Simpson. I Norge har han blant andre jobbet med Name og Venke Knutsson.
Mats Lie Skåre fra Jeløya, har tidligere jobbet som lysdesigner, som låtskriver og produsent for blant annet Sichelle. For tiden jobber han men å ferdigstille Tone Damli Aaberges nye plate.