Tinkerbells

Ting har gått hurtig for Tinkerbells. Siden 2006 har de spilt inn EP, deltatt i Lyden av Lørdag, og nå er de klare for MGP. 

Tinkerbells
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Hør Hold On  

Tinkerbells
Foto: Fredrik Arff / Dinamo / NRK

Cathrine Iren Iversen, Aina Beate Gundersen og Renate Gjerløw Larsen fra Fredrikstad valgte sjangeren country da de slo sine egne musikalske karrierer sammen til Tinkerbells i 2006.

Den trestemte trioen har valgt å legge seg på en rocka og poppete stil. I tillegg veksler de på å synge de ulike stemmene.

"Hold on"

Melodien er skrevet av Tinkerbells Aina Beate Gundersen og hennes mann Svein Gundersen. Jan Groth står bak teksten som handler om å være målbevisst og utholdende, også når ting skjærer seg.

Aina Beate Gundersen har tidligere koret for en rekke artister i både de nasjonale og internasjonale MGP-finalene.

Svein Gundersen har i en årrekke vært en av Norges mest aktive i musikkbransjen, både som musiker, komponist og produsent. Han og Jan Groth skrev mange låter sammen på begynnelsen av 70-tallet og har tatt opp igjen samarbeidet med låta ”Hold on”. Dette er sjuende gang Svein Gundersen deltar som låtskriver i MGP.

Jan Groth var vokalist i det sentrale norske 70-tallsbandet Aunt Mary, der Svein Gundersen forøvrig spilte bass. Han deltok i MGP 1991 som medlem i vokalgruppa Just 4 Fun med låta "Mrs Thompson".