Tar over GP-roret etter søstera

Anne Rimmen går fra NRK Sport til Grand Prix. Dermed går hun i søster Marte Stokstads fotspor når hun skal lede musikkarrangementet sammen med Per Sundnes.

Per Sundnes og Anne Rimmen

Per Sundnes og Anne Rimmen skal lede NRKs Grand Prix-sendinger i høst.

Foto: NRK

Per Sundnes er strålende fornøyd med at Grand Prix-familien øker i omfang, og er svært entusiastisk over å få inn et nytt familiemedlem.

– Dette er rene kinderegg-effekten. Nå har vi fått inn en person som er klok, entusiastisk og ikke minst glamorøs. Dessuten er det positivt for oss gamle veteraner å få inn nye personer med ny entusiasme, forklarer GP-generalen til NRK.no.

Får råd av søsteren

Marte Stokstad og Per Sundnes

Marte Stokstad og Per Sundnes ledet fjorårets Grand Prix.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Programlederduoen skal lede tre direktesendte delfinaler, en ”Siste sjansen”, og den norske finalen i Oslo Spektrum på nyåret. Rimmen har allerede fått litt input av søsteren på hva hun kan vente.

– Marte skal være involvert i Grand Prix selv om hun ikke skal på TV, så hun kommer til å bli en god støtte for meg med all sin erfaring. Og jeg gleder meg jo veldig til å begynne, forteller hun til NRK.no.

– Det jeg gleder meg aller mest til tror jeg er å komme rundt i distriktene og se de enorme engasjementet de legger ned der. Etter hva Marte har fortalt, er dette en opplevelse i seg selv.

Marte Stokstad og Anne Rimmen

Marte Stokstad og Anne Rimmen fra da de ledet 'Gullballen' sammen.

Foto: Ida Nysæter Rasch / NRK

Sportserfaring er en fordel

Anne Rimmen startet i NRK-sporten september 2007. Hun har bred erfaring som programleder fra store arrangement som Artic Challenge, Finnmarksløpet, Ekstremsportveko og OL. På underholdningssiden har hun vært med på både TV-aksjonen, Idrettsgallaen og Gullballen.

Per Sundnes tror sportsbakgrunnen kan være en stor fordel for den sporty og blide programlederen.

– Valget er helt perfekt ettersom Anne har lang erfaring i forhold til å dekke store sportsarrangementer. Siden Grand Prix er satt opp som en stor cup, tror jeg hun kan dra god nytte av sportsbakgrunnen.

Stolthet i NRK-sporten

Man kunne kanskje vente at sportsjef Rune Haug ville være litt lei seg for at en god programleder blir borte fra hans avdeling deler av våren, men han er bare glad for at NRK ser Annes potensial også på andre områder.

– Nei, vi er bare ekstra stolte over at en av våre programledere får et slikt oppdrag. Anne Rimmen har hatt en flott utvikling som programleder siden vi hentet henne til sporten for tre år siden, og nå er hun klar for en oppgave som denne. Dette kommer hun til å takle kjempebra!

Ikke nervøs

Selv er ikke Anne Rimmen sikker på at bakgrunnen fra alle sportsarrangementene vil ha så mye å si, men føler seg relativt trygg i den nye rollen. I hvert fall foreløpig.

– Jeg er ikke så nervøs for livesendingene, men det er klart at det kribler litt ekstra når man skal gjøre noe helt nytt. Men jeg har flinke folk rundt meg med både Per og Marte, så det vil nok gå greit, sier hun til NRK.no.