Sverige kun 6 poeng unna finalen

Som om det ikke var surt nok å ryke ut i første omgang, har svenskene nå fått vite at de var kun én plass og fattige seks poeng unna å få delta i årets Eurovision-finale.

Anna Bergendahl

Det var en knust Anna Bergendahl som torsdag kveld måtte innse at hun ikke hadde klart å synge Sverige videre til finalen i Eurovision Song Contest.

Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Én kassegitar og 10 000 lysstaver var ikke nok til å få svenske Anna Bergendahl (18) videre til finalen i Eurovision Song Contest, og Sverige måtte for første gang i Grand Prix-historien stå ufrivillig på sidelinjen og se konkurransen gå sin gang uten dem.

Nett-TV: Gikk du glipp av finalen? Se den på nytt her!

Natt til søndag offentliggjorte EBU poengsummene fra de to semifinalene, og denne oversikten viser at både Sverige og Finland bare var én plass unna finalebillett.

Les også: Anna flyktet fra festen

Les også: - De har bare «tits and ass»

Nesten, nesten

For Anna Bergendahl ble det aldri mer enn 62 poeng, med 68 hadde hun akkurat sneket seg forbi Kypros og kapret den siste finaleplassen. Kypros endte for øvrig på 21. plass i den store finalen, én plass bak Norge.

Les også: – Bare gå og sett deg, Didrik

Kuunkuiskaajat fra Finland

Finske Kuunkuiskaajat manglet bare fire poeng for å ta tiende plassen i den første semifinalen.

Foto: Birte Njøsen Horne

Enda nærmere var finske Kuunkuiskaajat, som kun var fire poeng unna finaleplass i den første semifinalen. Semifinalevinnerne var Tom Dice fra Belgia og maNga fra Tyrkia, som endte på henholdsvis sjette- og andreplass i selve finalen.

For svenskene var det kan kanskje ekstra surt at det danske bidraget, «In a Moment Like This», i utgangspunktet ble vraket av den svenske schlagerjuryen. I den internasjonale finalen endte de på en fjerdeplass.

Tyske Lena Meyer-Landrut (19) fikk 246 poeng fra Europa for låten «Satellite», og vant med 76 poeng mer enn Tyrkia.

Les også: Er dette årets sommerhit?

Lena Meyer-Landrut

Lena Meyer-Landrut jublet etter at Tysklands første seier på 28 år var et faktum.

Foto: Namra Saleem / NRK