Sverige forberedt på å arrangere Eurovision igjen

WIEN (NRK): Sverige er storfavoritt til å vinne lørdagens finale i Eurovision Song Contest. Og svenskene er innstilt på å ta regningen igjen, bare tre år etter forrige gang.

Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw er populær i Wien. Nå begynner svenskene å forberede seg på en eventuell seier. Bildet er tatt under den nordiske festen tidligere i uken.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

I 2013 arrangerte Sverige Eurovision Song Contest (ESC) fra Malmø, etter at svenske Loreen slo knockout på konkurrentene året før. Den gang var Loreen favoritt til å vinne i lang tid før finalen.

I år ser utsiktene igjen gode ut for Sverige. I drøye to måneder har svenske Måns Zelmerlöw ligget øverst på de internasjonale bookmakernes lister over hvem som vil vinne sangkonkurransen.

Selv sier Zelmerlöw til NRK at han prøver å tenke minst mulig på favorittstempelet.

– Jeg forsøker å ikke bygge opp forventningene, for jeg ville blitt så skuffet om jeg ikke skulle klare det. Derfor prøver jeg å tenke for meg selv at jeg ikke kommer til å vinne, men at det er noen andre som gjør det.

Se intervju med Zelmerlöw her:

 Måns Zelmerlöw snakker om vinnersjansene i Eurovision

Forhåndsfavoritt røk

Tross favorittstempel, må Zelmerlöw først kvalifisere seg til finale gjennom morgendagens semifiale der han konkurrerer mot blant annet Norge. I går røk både Danmark og Finland ut av sin semifinale. Finland var på forhånd spådd en femteplass i finalen.

– Framfor alt må jeg ta meg til finalen, jeg er ikke en gang sikker på at jeg går videre.

– Men jeg håper på en topp fem i finalen, sier Zelmerlöw.

Har fått klarsignal

Skulle han gå helt til topps, blir Sverige igjen vertsland konkurransen, bare tre år etter forrige gang. Sist måtte SVT ut med rundt 110 millioner norske kroner for hele arrangementet. Slikt merkes på et slunkent kringkasterbudsjett.

Men svenskene er klare for å ta regningen igjen.

– Ja, det er vi. Jeg har i alle fall fått klarsignal av mine sjefer om å kjøre på og gå for seier, sier Christer Björkman, sjef for den svenske delegasjonen til NRK.

Den andre semifinalen i Eurovision Song Contest ser du på NRK1, torsdag klokken 21.00.