Svensk ESC-vinner tilbake som kommentator

KIEV (NRK): Bare to år etter seier er Måns Zelmerlöw tilbake igjen. Han møtte Olav Viksmo-Slettan og kollega Edward af Sillén for erfaringsutveksling. Se video

Den norske kommentatoren Olav Viksmo-Slettan synes det er stas å være kommentatornabo med de svenske kollegene Edward af Sillén og ESC-vinner Måns Zelmerlöw.

SÖTA BROR: Olav Viksmo-Slettan (NRK), Måns Zelmerlöw og Edward af Sillén (SVT)

Se video øverst i saken

Zelmerlöw vant Eurovision Song Contest i 2015 med låten «Heroes», og fikk året etterpå være programleder sammen med komiker Petra Mede i Globen, Stockholm.

Men nå er han plass igjen. Denne gangen som kommentator for svenske SVT. Selv gleder Zelmerlöw seg til å ta fatt på oppgaven.

Eurovision Song Contest 2016

2016: Måns Zelmerlöw stod som programleder sammen med Petra Mede.

Foto: Janne Danielsson / SVT

– Jeg har jo ikke opplevd Eurovision på ekte. Da jeg deltok, var det jobb hele tiden. Da jeg var programleder, var det jobb hele tiden. Så nå får jeg endelig nyte det, sier han til NRK.

Han skal kommentere sammen med Edward af Sillén, som har kommentert syv ganger tidligere. Han har også stått for regi og manus for flere Eurovision-produksjoner, blant annet for NRK i 2010 og Sverige i fjor.

Nå som Norge og Sverige har boksene rett ved siden av hverandre i år, skal Norges kommentator Olav Viksmo-Slettan bruke det for hva det er verdt.

– Hvis jeg trenger fakta, så spør jeg Edward. Det kan jeg trenge, sier han.

Se den populære mellomakten fra fjorårets konkurranse, der Zelmerlöw og kollega Petra Mede fremførte den ultimate Eurovision-låten. Teksten er skrevet av årets kollega Edward af Sillén.

Nabovarsel

Om det går bra med hjemlandet sitt har man en tendens til å juble litt ekstra høyt i kommentatorboksen. Edward af Sillén vil ikke sette opp noe nabovarsel av hensyn til Viksmo-Slettan av den grunn.

– Ikke i det hele tatt. De gangene Norge har gått videre, har jeg banket hardt i veggen. Og Olav slår tilbake når Sverige går videre. Så vi støtter hverandre, sier han.

I tillegg til Norge og Sverige, har Island en kommentatorboks i nærheten. Danmark måtte dessverre ta til takke med å sitte på den andre siden av salen. Noe kommentatorene spøkefullt sier er like greit.

– Jeg forstår ikke et ord av hva dem sier, sier af Sillén.

– Ja, der er Island mye bedre, ler Viksmo-Slettan.

Eurovision Song Contest 2017 starter i kveld med første semifinale. Les deg opp på alt du trenger å vite her: