NRK Meny
Normal

Har laget Norges første 360-musikkvideo

I dag gjør MGP-aktuelle Suite 16 som Taylor Swift og Avicii når de slipper en 360-graders musikkvideo. Med det er de først ute i Norge med denne teknologien.

Suite 16

MGP-aktuelle Suite 16 står bak Norges første 360-graders musikkvideo. På lørdag stiller de med låta «Anna Lee» i årets finale.

Foto: Rikke Askersrud / NRK

– Det er veldig kult å være de første i landet som gjør noe sånt, sier Thomas Alexander Strandskogen i gruppa Suite 16.

Se video lenger ned i saken.

I dag slipper de en 360-graders musikkvideo til MGP-låta «Anna Lee». Videoen ble skutt med åtte ulike kameraer samtidig, som igjen filmet i åtte ulike retninger. I etterkant ble dette klippet sammen slik at du som seer får følelsen av å styre musikkvideoen - å være i den.

– På denne måten kan fansen vår få følelsen av å bli med inn i vårt univers. Vi elsker å være i forkant av trendene og skape noe nytt, sier Strandskogen.

Ikke alle nettlesere støtter formatet

Per dags dato er det bare Google Chrome av nettleserne som støtter dette formatet. I tillegg kan du se det via YouTube-appen på nettbrett eller telefon.

– Den beste opplevelsen får du likevel dersom du eier såkalte VR-briller, som står for virtual reality, sier regissøren bak videoen, Christian Schüssler.

– Da får du virkelig følelsen av å styre det hele, sier han.

Se 360-videoen her:

– Siden ikke alle nettlesere støtter dette har vi valgt å lage en vanlig utgave av musikkvideoen også, men håper selvfølgelig at så mange som mulig vil sjekke det ut i 360 grader, sier han.

Regissøren forteller at videoen ble filmet i «one take» og at alt derfor måtte klaffe.

– Det er mye som står på spill og ørsmå detaljer som kan ødelegge alt, men på femte forsøk satt det, sier Schüssler.

Fanfavoritter

Noe av grunnen til at Suite 16 satset på nettopp dette formatet, er for å best mulig treffe fansen sin. Gruppa, som må sies å ha den største fanskaren av årets MGP-bidrag, såkalte suitehearts, tror dette kan være midt i blinken for målgruppa.

Suite 16

Suite 16 har satset på ny teknologi i sin nye musikkvideo.

Foto: Eccentric Music / Privat

– Fansen vår er ganske unge og følger med på ny teknologi. Det føles riktig at det er akkurat vi som satser på dette først i Norge, sier Vemund Rosendal i gruppa.

På lørdag kjemper de om å få representere Norge i Eurovision Song Contest 2016.

Finalen ser du direkte på NRK1 klokka 20.55.

Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold