NRK Meny
Normal

Sony hørte 15 sekunder av låta hans – tilbød platekontrakt

MGP-aktuelle Carl Espen Thorbjørnsen har signert kontrakt med Sony Music, som fattet interesse etter å ha hørt 15 sekunder.

– Gøy at de store plateselskapene involverer seg, sier musikkansvarlig Vivi Stenberg i MGP.

Carl Espen

Carl Espen Thorbjørnsen deltar i Melodi Grand Prix med låten «Silent Storm». Til tross for at han aldri har gitt ut noe før, har han nå inngått kontrakt med Sony Music.

Foto: Steinar Suvatne / NRK

Mandag ble det klart at Sony Music har skrevet kontrakt med Carl Espen Thorbjørnsen, etter å ha hørt 15 sekunder av låten «Silent Storm», som han deltar med i Melodi Grand Prix. 31 år gamle Thorbjørnsen har aldri gitt ut noe før, og er en av konkurransens mest uerfarne artister.

– Sony hadde representanter til stede på MGPs presselansering for noen uker siden, som hørte de 15 sekundene og fattet interesse, forteller Kimberly Larsen, Carl Espens manager.

Etter å ha snakket sammen og hørt på litt mer, besluttet de to partene så å signere platekontrakt.

– Gjør konkurransen viktig

Elisabeth Carew

Elisabeth Carew deltar i MGP med låten «Sole Survivor», som Sony har valgt å gi ut.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Sony Music har fra før av MGP-artisten Mo i stallen, og har også inngått avtale om å gi ut Elisabeth Carews «Sole Survivor» i forbindelse med MGP.

Også plateselskapet Cosmos følger med på årets konkurranse. De hadde fra før av kontrakt med MGP-aktuelle Cir.Cuz, og har i tillegg sikret seg Martine Marbel og hennes «Right Now».

MGPs musikkansvarlig Vivi Stenberg merker pågangen fra platebransjen.

– Det er hyggelig å se at også de største plateselskapene i Norge har involvert seg i MGP. Ikke bare ved at de er åpne for å ha med artister, men også fordi de helt klart følger med og aktivt tilbyr samarbeid med de artistene vi allerede har hentet inn, sier hun.

– I år har vi artister som er i alle deler av spekteret, fra klassisk independent, til de som er representert av de store selskapene. Det betyr at vi speiler norsk platebransje og det gjør dette til en veldig spennende konkurranse. Men du må på ingen måte ha et stort internasjonalt selskap i ryggen for å være med i Melodi Grand Prix, understreker hun.

– Viktig lanseringsplattform

19 år gamle Charlie tegnet i høst kontrakt med Universal Music gjennom deres nyetablerte poplabel Starbox Recordings. Når de nå skal lansere henne som artist, har de valgt MGP som stedet der hun for første gang presenteres for offentligheten.

Også Warner Music har sett verdien av MGP som lanseringsplattform. I forbindelse med Linnea Dales nye album, har de valgt seg Melodi Grand Prix som arena for å presentere den viktige førstesingelen.

– MGP er en fantastisk plattform med tanke på å nå ut til et stort publikum. Det er hard konkurranse om å komme på TV i dag, og selv om vi uansett hadde sluppet Linneas singel, er drahjelpen man får av å være med på dette uvurderlig, sier promotion manager i Warner Music, Charlotte Öquist.

– De har gjort et bra valg

Tilbake i Bergen sitter Carl Espen, som er i ferd med å forberede sin inntreden i norsk musikkbransje.

Carl Espen Thorbjørnsen

Carl Espen Thorbjørnsen ligger i disse dager i hardtrening for å forberede seg til opptredenen i Folketeateret i mars.

Foto: Anders Halvorsen Bergh / NRK

– Det er helt vilt alt som skjer nå. Det er kjempegøy, selvfølgelig, men man blir litt paff, medgir han.

Han medgir at det gir en viss prestasjonsangst når så mye plutselig står og faller på ham.

– Men samtidig får man en ny energi av alt dette. Jeg vil vise NRK og Sony at de ikke tar feil, at de har gjort et bra valg.

Manager Kimberly Larsen ikke redd for å legge for mye press på Carl Espens skuldre.

– Jeg tror grunnen til at vi er så trygge er at det vi gjør er helt ekte. Det Carl Espen synger er helt sant. Det er hans låt og hans følelser som han kler seg naken og utleverer. Uansett hvor dårlig det går, så kan det ikke gå dårlig, avslutter hun.

Onsdag slippes de 15 låtene i sin helhet. Du kan bli bedre kjent med artistene og høre låtene her da.

Melodi Grand Prix avholdes i år i Folketeateret i Oslo den 7. 8 og 9. mars. Finalen er i Oslo Spektrum den 15. mars.

18
dager
7
timer
37
minutter
46
sekunder
Rundt 200 millioner mennesker er samlet foran TV-skjermen når verdens største musikkshow sendes direkte fra Kiev i Ukraina. 26 land har kvalifisert seg gjennom to semifinaler, og møter forhåndskvalifiserte Storbritannia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og vertslandet Ukraina. Norske kommentarer ved Olav Viksmo Slettan.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster Twitter-innhold