Stockholm skal arrangere ESC-finalen

Svenskene har bestemt seg: Stockholms storstue Globen skal huse den internasjonale finalen av Eurovision Song Contest 2016.

Globen i Stockholm

TILBAKE: Globen i Stockholm skal nok en gang huse den internasjonale ESC-finalen. Forrige gang var i 2000

Foto: BOB STRONG / REUTERS

– Jeg ser frem til å ønske hele Europa velkommen til Stockholm og ett av verdens største TV-arrangementer. Eurovision Song Contest er både en musikkfest og en folkefest, og i Stockholm skal vi by på begge deler, sier SVT-sjef Hanna Stjärne til eget nettsted.

Tok kontakt før seieren

I mai vant svenske Måns Zelmerlöw den internasjonale Grand Prix-finalen med sin låt Heroes.

Seieren medfører tradisjonen tro at Sverige får oppdraget med å arrangere neste års internasjonale finale.

Allerde før seieren var et faktum, hadde den svenske allmennkringkasteren SVT kontaktet flere svenske byer og steder for å utrede mulighetene deres til å huse finalearrangementet.

Helhetlig pakke

Onsdag ble det klart at den svenske hovedstaden nok en gang har sikret seg ESC-finalen.

– Stockholm har kommet med ett helhetlig anbud som garanterar at arrangementet nok en gang tas til neste nivå, sier Martin Österdahl, sjefprodusent for Eurovision Song Contest 2016.

Neste års semifinaler og finaler skal sendes fra selve Globen, mens området rundt arenaen skal huse pressesenter og andre arrangementer tilknyttet finalen.

Forrige gang Globen huset den internasjonale finalen, var i 2000, etter at Charlotte Nilssons låt «Take Me to Your Heaven» gikk seirende ut av finalen i Jerusalem året før.