Hopp til innhold

Stiv kuling fra øst

"Vinden fra øst er blitt mildere i år", sang Jahn Teigen i sitt MGP-bidrag Glasnost fra 1988. Feil - det blåser snart opp til storm, men det har ingenting med den kalde krigen å gjøre.

Serebro - Russland
Foto: PEKKA SAKKI / AFP

Debattforum: Si din mening om det ukrainske "sirkusbidraget"  

Glem Eurovision Song Contest. Dette er Eurovision Attention Contest, og Øst-Europa har nesten vunnet allerede. I den beinharde konkurransen om pressens og GP-fansens oppmerksomhet, gjør land som Russland, Hviterussland og ikke minst Ukraina det ekstremt bra.

Serfduchka - Ukraina
Foto: PEKKA SAKKI / AFP

Tok helt av

Onsdag kveld holdt de tre landene slavisk fest på den enorme klubben Royal Onnelu. Etter at østeuropeiske naboer som Latvia, Litauen og Moldova hadde varmet opp, var det klart for de tre store. Hviterussland fenget med sin "Work Your Magic", før de vakre jentene i den russiske trioen Serebro framførte en sterk, remikset versjon av sin "Song #1". Så tok det helt av.

Se Grand Prix-finalebidraget til Ukraina: Serduchka - "Dancing Lasha Tumbai"

Sirkustoner

Ingen får nemlig mer oppmerksomhet enn ukrainske Serduchka. Først stjal hun showet på åpningsfesten, så vant hun pressekonferansen og denne kvelden var trøkket så stort under framføringen av "Dancing Lasha Tumbai" at de andre artistene ble statister. Mange synes låta er irriterende, men det er vanskelig å ikke la seg rive med av dansebeat'en og de sirkusmanesje-aktige tonene. Akkurat hvor mye det tok av, ser du i dette amatøropptaket fra den slaviske festen: Se amatørvideo: Publikum tar av med Ukraina (OBS: Dårlig lyd)

Visste du at Herreys svenske vinnerlåt fra 1984, "Diggi-loo Diggi-ley" er en stor hit på russisk? Se video av den russiske popstjernen som gjør sin versjon av låta: Se amatørvideo: Diggi-loo diggi-ley på russisk (OBS: Dårlig lyd).