NRK Meny
Normal

Stian Joneid

Stian debuterte sent, og gleder seg til at damene skal flokke seg rundt ham!

Stian Joneid
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Hør låten: Stian Joneid - "Are you ready"

Nett-TV: Se Stian Joneid på scenen i Alta

Stian ventet til han var 22 år før han stod på scenen alene, og trives godt i artisttilværelsen. Men selv om han er velkjent i Østfold, skjer det altfor sjelden at damene flokker seg rundt ham.

Tusenårslåt og by:Larm

Som 14-åring spilte Stian sammen med sønnen til Jan "Just 4 Fun" Groth i bandet MaybeeZ som til slutt nummer tre i NM i rock i 1997. Tre år senere kom han på fjerdeplass i konkurransen om å lage Tusenårslåta, rett bak bl.a. Ulf Risnes og Jan Eggum. Samme år (2000) ble han invitert for å delta i by:Larm, men takket nei.

- Jeg skjønte nok ikke helt hva det ville si å være artist, og hvilken mulighet by:Larm innebar, sier Stian nå.

Showartist

Stian Joneid
Foto: Fredrik Arff/Dinamo

Han ble med på en rekke show fra 2002: ”Tribute to Eagles”, ”Pop og pastell”, ”I natt er jag Ledin” og et tributeshow til ære for Robbie Williams i 2005 .

- På grunn av showene kan jeg tusenvis av sanger, og har vært så heldig å kunne livnære meg av musikken de siste fire årene. Dessuten er det blitt det en del eventjobbing, og noe teater.

Stian har aldri deltatt i Melodi Grand Prix tidligere og har et ganske avslappet forhold til konkurransen. Da han var liten var konkurransen TV-årets høydepunkt, særlig da Bobbysocks vant i 1985.

”Are You Ready”

Låta er skrevet av Kim A.Hagen og Hans Petter Moen, og er en ”feelgood” låt om at sommeren er på vei.

Låtskriverne har vært med i Melodi Grand Prix to ganger tidligere. I 2005 kom de på tredjeplass med låta ”Feel the beat” fremført av Cheezy Keys hvor de selv er medlemmer, og i 2006 var de representert med låta ”I hear music” som endte på en mer enn godkjent andreplass.