Slik har du ikke hørt «Fairytale» før

De ferske MGP-artistene Mørland & Debrah Scarlett får skryt av Rybak sjøl for sin friske versjon av den norske vinnerlåta fra 2009. Hør deres versjon her!

Den 14. mars står Kjetil Mørland og Debrah Scarlett på scenen sammen i Oslo Spektrum og deltar i Melodi Grand Prix med balladen «A Monster Like Me».

I forberedelsene til konkurransen har de to vært i studio sammen. Denne uken spilte de blant annet inn en liveversjon av Alexander Rybaks «Fairytale» som de har fått mye skryt for.

– Vi visste at det var en liten sjanse å ta. Rybak har en veldig hardbarka fanskare. Men vi er glad for at så mange har tatt vår versjon under vingene sine, sier Kjetil Mørland.

At de valgte nettopp «Fairytale», var naturlig, mener han.

– Det er den siste norske vinneren og en bra låt. Men produksjonen på Rybaks versjon er ikke helt min stil, så det var en fin låt å gjøre en helt egen versjon av.

Bra respons

Den spontane innspillingen har allerede rukket å vekke oppmerksomhet blant MGP-fans i Norge og utlandet.

– Det er artig å lese at folk liker den selv om den er annerledes. Mange mener vår versjon er en god tolkning som står på egne bein. Det er jeg glad for.

Også Rybak selv skryter av Mørland & Debrah Scarletts versjon, og kaller den modig og frisk.

– Jeg håper det blir dere eller Tor & Bettan, skriver han på sin Facebookside, der han har delt låten med sine 900.000 fans.

Se Mørland & Debrah Scarlett covre «Fairytale» øverst i artikkelen.

Hør en smakebit av MGP-låten "A Monster Like Me" med Mørland & Debrah Scarlett.

Mørland & Debrah Scarlett deltar i Melodi Grand Prix 2015 med låten «A Monster Like Me».

Skepsisen snur

Tirsdag 17. februar slippes årets elleve Grand Prix-låter i sin helhet for publikum. Mørland gleder seg til å gi ut «A Monster Like Me» og er spent på mottakelsen, men sier han har fått mye positiv tilbakemelding på MGP-deltakeslen allerede.

– Jeg var jo litt skeptisk til alt oppstyret rundt MGP, og det var Debrah også. Men alle vi har snakket med har vært veldig positive, så nå gleder vi oss bare.

Til uken starter duoen med koreografiprøver og kostymeprøver hos NRK, før de altså står på MGP-scenen den 14. mars.

En nedlastbar versjon av Mørland & Debrah Scarletts «Fairytale» finner du på Mørlands Facebookside.

Hva syns du om denne versjonen av «Fairytale»? Si din mening her!