Slik følger du kveldens semifinale

Her er alt du trenger å vite før kveldens første semifinale i Eurovision Song Contest 2014.

Eurovision Song Contest 2014: 1.semifinale

I kveld er det duket for den første av årets to semifinaler i Eurovision Song Contest. Norge deltar ikke før på torsdag, og vi kan derfor heller ikke stemme under kveldens sending.

Våre naboland Sverige og Island deltar derimot, og Sverige er blant favorittene til å gå videre til finalen. Selv om vi ikke kan stemme, er det fullt mulig å ha en privat avstemning hjemme i stua. Last ned stemmeskjema her!

Lurer du på hvem som deltar når? Se faktaboks!

Chat med våre journalister i København

Poengskjema ESC 2014
Foto: NRK

Kveldens sending starter klokken 21.00 og varer i to timer. Den vises direkte både på NRK1 og på nett. NRK.nos journalister er på plass i pressesenteret i København. Vi gir deg siste nytt derfra, og du kan delta i diskusjonen og stille spørsmål i vårt direktesenter på nrk.no/mgp fra en halvtime før sendingen starter.

Vi vil også gi deg videointervju med vinnerne når sendingen er over.

Se sendingen fra hele verden

Eurovision Song Contest vises i en rekke land rundt om i Europa (og resten av verden), men nordmenn liker gjerne å se sendingen med norsk kommentator. Det får du, vi legger ut direktesendingen i vår på nrk.no/mgp og den kan sees fra hele verden.

Vis oss bildene dine

ESC-galleri

Se hvordan Carl Espen og resten av den norske delegasjonen har det i København i vårt bildegalleri.

Foto: NRK

Den norske delegasjonen skal se kveldens sending fra salen i B&W Hallerne i København. Følg Carl Espen og resten av nordmennene i vårt bildegalleri her!

Men vi vil gjerne se dine bilder også, så ta et bilde fra din Eurovision-fest og bruk emneknaggen #NRKmgp i sosiale medier!

Les deg opp på forhånd

37 land deltar i årets Eurovision Song Contest, 16 av dem skal i ilden i kveld. Lurer du på hvem som deltar, og hvem de er – les deg opp i vår oversikt over årets artister her.

Du kan også lade opp med Adresse København, der vårt eminente ekspertpanel vurderer alle årets låter. Se det i nett-TV her!

Vi oppdaterer nrk.no/mgp med siste nytt fra Eurovision til enhver tid, så husk også å følge med der.

Til slutt: Måtte den beste vinne!