Skal konkurrere mot seg selv

New York-baserte Silya Nymoen skal konkurrere mot seg selv i MGP 2012. Hun deltar nemlig både som artist og som låtskriver for Rikke Normann.

Silya Nymoen

Den New York-baserte artisten og låtskrivere Silya Nymoen står overfor en morsom utfordring, når hun konkurrerer mot seg selv i MGP 2012.

Foto: Jan Cain

Den New York-baserte artisten og låtskriveren Silya Nymoen ble kjent her hjemme som vokalist i hip hop-gruppen Multicyde. Deres mest kjente låt «Not For the Dough» benyttet seg av det berømte temaet fra filmen Flåklypa Grand Prix, og ble en gedigen suksess på norske hitlister.

Nå deltar Silya i Melodi Grand Prix 2012, og det med to låter! Hun skal fremføre den ene låten selv, mens hun «bare» deltar som låtskriver for den andre. Silya vil dermed konkurrere mot seg selv, noe hun ser på som en spennende og naturlig utfordring.

– Mitt liv til vanlig er som dobbeltagent. Jeg er en kreativ, kunstnerisk artist. Men jeg er også en systematisk, ûberpop låtskriver. Begge de to er med i MGP, sier Silya til NRK.no.

Se også: Se musikkvideoen til låten «Not For the Dough» her

Ingen debutant

Det er Rikke Normann som får æren av å fremføre den andre av Silyas komposisjoner, «Shapeshifter»,

Rikke Normann deltok i den gjeve musikkonkurransen også i 2011, hvor hun sammen med Åste Hunnes Sem dannet duoen Åste & Rikke. De to kvalifiserte seg til finalen i Oslo Spektrum, men ble her beseiret av Stella Mwangi.

(Se Åste & Rikkes opptreden fra Melodi Grand Prix 2011 under)

100% Rikke

Normann gleder seg stort til å få delta som soloartist i neste års konkurranse.

– Det blir topp å få være 100% Rikke!

Normann er i særdeleshet lykkelig over å ha blitt tildelt Silyas fengende MGP-toner, og mener det er en drømmelåt for henne:

- Det er en leken energibunt og et lykketreff av en låt. En låt jeg alltid har ønsket å gjøre, men aldri har klart å finne frem til selv.

Se også: Åste & Rikke mistet munn og mæle da de vant sin delfinale i MGP 2011

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rikke Normann

Rikke Normann kvalifiserte seg til finalen av Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum i 2011. Nå sikter hun enda høyere i MGP 2012.

Foto: Parallax Studios

Har klokketro

Normann har selv vært med og formet låten til dens endelige versjon, og deltar dermed som opphavskvinne sammen med Silya.

Silya er stolt over at det er nettopp Rikke Normann som skal fremføre låten hennes, og hun har klokketro på sin artistkollega.

– Rikke er finfin og kommer til å gjøre en kjempejobb med låta. Om jeg eller henne kommer videre så er det like stas. Jeg er med for å ha det gøy mens en av oss vinner, sier Silya med glimt i øyet.

Voi Voi i New York

Det var en platekontrakt med Colombia Records i USA som førte Silya «over there», og til byen hun ifølge henne selv var ment å bo i, New York.

Men selv om hun har funnet byen i sitt hjerte, har hun ikke glemt sitt norske opphav. Norge er stadig vekk i tankene hennes, og rett som det er synger hun noen legendariske Melodi Grand Prix-toner fra scenen:

– Når jeg føler meg litt ekstra norskpatriotisk synger jeg en komprimert versjon av «Voi Voi» under konsertene mine. Det er faktisk en veldig kul sang, sier hun ivrig.

Les også: Benedicte Adrian deltar i MGP 2012 med gruppen United

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Multicyde

Silya Nymoen ble først kjent som vokalist i hip hop-gruppen Multicyde. Nå bor hun i New York, hvor hun jobber som artist og låtskriver.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Energi og danseglede

Både Rikke Normann og Silya stiller med energiske låter som skal appellere til folks rytmesans og danseglede. Og danseglede er virkelig noe som jentene selv er i besittelse av.

– Jeg er kjent for å gå ut og danse til jeg renner bort. Det er noe av det beste jeg vet, sier Silya entusiastisk.

Rikke Normann har dessuten et ess i ermet når konkurransen braker løs, hun skal nemlig ha med seg en hemmelig, velkjent dansegruppe på scenen.

– Energien i låta skal definitivt overføres til scenen. Det blir knall og et vanvittig trøkk.

Om Silya eller Rikke Normann klarer å gå helt til topps i det store MGP-slaget 2012 ser du fra 21. januar!

Alt om Melodi Grand Prix