Hopp til innhold

Skal de lede Eurovision fra Danmark?

Sidse Babette Knudsen og Nicolai Lie Kaas foreslås begge som mulige programledere for den internasjonale MGP-finalen i 2014. I Danmark er kampen om hvor finalen skal avholdes i full gang.

Sidse Babette Knudsen og Nicolai Lie Kaas

De to danske skuespillerne Sidse Babette Knudsen og Nicolai Lie Kaas trekkes fram som kandidater til å lede danskenes internasjonale Grand Prix-finale neste år.

Foto: NRK/DR

Sidse Babette Knudsen, kjent for norske TV-seere fra den danske serien «Borgen» trekkes frem som en mulig programleder når danskene skal arrangere Eurovision Song Contest neste år. Også Nikolai Lie Kaas, som vi sist så i krimserien «Forbrytelsen», nevnes som en mulig kandidat.

Det er MGP-fan og -blogger Jens Erik Møller som kommer med forslagene på Danmarks Radios nettsider, der han har en fast blogg.

Foreløpig er det lite Danmarks Radio (DR) selv vil si om saken, men Jan Lagermand Lundme, som er sjef for neste års store konkurranse, lover én ting: programlederne skal slippe å måtte fremføre alt på rim.

– Det skal dere nok ikke regne med, humrer han, i et intervju med DR.

Sist danskene arrangerte Eurovision, i 2001, valgte nemlig de to programlederne å gjennomføre hele sendingen på rim, noe som gjorde dem bemerket i hele Europa.

Ikke nødvendigvis København

I 2001 var det Parken i København som var arena for sangkonkurransen. Parken rommet den gang hele 35.000 publikummere, som er rekord i Eurovision-sammenheng. Det er likevel slett ikke sikkert at det er København som blir vertsby for arrangementet neste år.

– Vi skal passe oss for at arrangementet ikke blir for stort neste år. Det er ikke oppgaven i dag. Uansett om det kommer til å foregå i Parken eller et annet sted i Danmark skal vi huske på å lage noe mye mer intimt, forklarer Jan Lagermand Lundme.

Sammen med Parken er Boxen i Herning, en by på Vestjylland, de to mest opplagte kandidatene. Herning er Danmarks tolvte største by og har 45.000 innbyggere.

Nybygde Boxen var i år vert for store TV-show som den danske X Faktor-finalen og dansk Melodi Grand Prix. Arenaen tar 12.000 sittende publikummere og er på størrelse med Malmö Arena.

Danmarks nest største by Aarhus har meldt at de støtter Herning Kommune i kampen om ESC.

– Vestdanmark har en god infrastruktur og vil være i stand til å løfte oppgaven. Hotellkapasiteten i Aarhus, kombinert med forbedret motorveisforbindelse til Boxen, skaper mulighet for et suksessfult Eurovision, sier kulturrådmann Marc Perera Christensen til TV2 Østjylland.

Eurovision og 17. mai samtidig

Andre mulige alternativer er Aalborg, som tidligere var vert for dansk Melodi Grand Prix, Horsens og Fredericia. Sistnevnte er en liten by i Jutland som i følge sin borgermester har den nest beste hotellkapasiteten i hele Danmark.

Danmarks Radio har opprettet kontakt med de forskjellige mulige vertsbyene, og sier de vil bestemme seg til høsten.

– Vi tar alle tilbud seriøst. Og ja, det er helt klart andre mulig alternativer enn Parken i København og Boxen i Herning, fastslår Grand Prix-sjefen.

Foreløpig dato for neste års Eurovision Song Contest er 13., 15. og 17. mai. Dermed kan det altså bli nasjonaldagsfeiring og Grand Prix-fest på samme dag i Norge neste år.

Alt om: Melodi Grand Prix

Aktuelt på MGP

Ukraina vann Eurovision

Ukraina vann Eurovision