Skader og sykdom hemmer ESC-deltagerne

MALMØ (NRK.no): En ulykke på bowlingbanen, infiserte sår og magetrøbbel gjør at flere av deltagerne har problemer rett før semifinalene starter i Malmø.

Krista Siegfrieds

Krista Siegfrids prøver å fikse et infisert sår på leggen under sin andre sceneprøve denne uken.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

NRK.no dekker Eurovision Song Contest i Malmø
Foto: NRK

Artistene i Eurovision Song Contest satser alt for å få til en god konkurranse, men enkelte begynner allerede nå å kjenne slitasjen melde seg.

Nederlandske Anouk skadet seg i en bowling-ulykke, og strakk en muskel i benet. Dette gjorde at artisten, som eneste av 39 deltagere, måtte droppe å stille på åpningsfesten og den røde løperen på mandag.

Noe slikt skjer svært sjelden i ESC-sammenheng, og mange fryktet derfor at skaden kunne bli utslagsgivende for gjennomføringen under kveldens semifinale.

Anouks manager mener derimot bowling-ulykken ikke vil ha noen påvirkning på artistens opptreden.

– Anouk skadet seg da hun var ute og bowlet med resten av den nederlandske delegasjonen. Hun er ikke plaget av skaden lenger, og det har ikke noe å si for i kveld, sier Rebecca van 't Velt, i en kommentar til NRK.no.

Anouk

Nederlandske Anouk strakk en muskel under en bowlingtur i Malmø. Bekymrede nederlendere vurderer her artistens benskade.

Foto: skjermdump

Infeksjon og halstrøbbel

Men Anouk er ikke den eneste som har vært uheldig i opptakten til verdens største musikk-konkurranse. Finske Krista Siegfrids har også støtt på problemer og sliter med et sår på leggen som ikke vil gro.

– Jeg har et kjempestort sår som bare blør og er infisert. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal få orden på det, men jeg håper at det snart blir bra, forklarer hun til NRK.no.

Den finske jenta har vært høyt og lavt i Malmø og har virkelig lagt seg i selen for å markere seg blant fans og presse. Nå viser det seg at innsatsen kanskje ikke har vært så strategisk likevel. I går tvitret Siegfrids at hun var i ferd med å miste stemmen, og at legen hadde gitt henne et to dagers prateforbud.

Syk eller sur?

Pasha Parfeny fra Moldova

Pasha Parfeny deltok for Moldova i Baku i 2012. I år er han med som låtskriver.

Foto: TRM

Men problemene har også rammet flere. Moldoviske Aliona Moon og italienske Marco Mengoni så seg nødt til å avlyse sine respektive pressekonferanser etter helgas prøver. Å la være å stille opp på den obligatoriske presskonferansen strider mot reglementet i ESC, men begge artistene skyldte på at sykdom forhindret dem i å stille. Moon prøvde senere å forklare hva som hadde skjedd på sin Facebook-side.

– Jeg følte meg ikke bra etter den andre prøven. Det kan ha vært på grunn av sykdom eller den tunge kjolen, men jeg er mye bedre nå, forklarte hun.

SVT mener imidlertid at det var helt andre grunner som gjorde at Moon lot være å møte pressen. Den moldovske delegasjonen var visstnok svært misfornøyde med svenskenes produksjon, og droppet visstnok pressekonferansen som en protest.

– Vi har mange spørsmål vi ikke har noe svar på nå. Om vi gjennomførte pressekonferansen, ville vi bare få nye spørsmål vi ikke kan svare på, var det noe kryptiske svaret til låtskriver Pasha Parfeny, ifølge SVT.

TID IGJEN TIL ESC-FINALEN 2019

53
dager
1
timer
34
minutter
49
sekunder