Silya Nymoen

Hun bor i New York, men opptrer med «Voi Voi» hver gang hun føler seg ekstra norsk. Nå tar hun turen til hjemlandet for å synge i Melodi Grand Prix.

Silya Nymoen

Silya bor i New York, men stiller opp i Melodi Grand Prix hjemme i Norge i 2012, med låten «Euphoria».

Foto: Jan Cain

Hun startet opp scenekarrieren som musikalartist, men for nordmenn flest er ansiktet og stemmen til Silya mest kjent fra tiden i gruppen Multicyde.

Popgruppen fikk flere store hits på norske salgslister, aller mest kjent er «Not for the Dough», som benyttet seg av det berømte temaet fra Ivo Caprinos Flåklypa Grand Prix. Låten ble dessuten nominert til to Spellemannspriser i 1999.

Etter å ha blitt signet til Colombia Records i USA flyttet Silya til New York, og her holder hun fortsatt til. Og hun elsker virkelig sin nye hjemby.

– Platekontrakten brakte meg til byen jeg hele tiden var ment å bo i, sier Silya takknemlig.

Dobbel agent

Som artist er SIlya allsidig, og hun har til enhver tid flust av spennende prosjekter på gang. Hun arbeider for tiden med et dubdisco-prosjekt, et elektroprosjekt med gitaristen fra Kinky (et stort mexikansk elektroband), hun gjør kabaretinspirerte show i Downtown New York akkompagnert av fantastiske musikere, og hun synger på fancy dinner clubs.

Silya deltar ikke bare som artist i Melodi Grand Prix 2012. Hun er i tillegg med som låtskriver for Rikke Normanns bidrag i Larvik, og kan altså risikere å utkonkurrere seg selv!

Låtskriversiden ved Silya er ikke ny, hun har i flere år gjort stor suksess som låtskriver ved siden av artistkarrieren. Låtene hans har blitt utgitt av popstjerner som Vanessa Hudgens og Vanessa Amorosi.
Hun mener artisten og komponisten er like viktige og naturlige sider ved henne.

– Mitt liv til vanlig er som dobbel agent. Jeg er kreativ, kunstnerisk artist. Men jeg er også en systematisk, ûberpop låtskriver. Begge de to er med i MGP.

«Voi Voi» i New York

Selv om Silya stortrives i New York og mener det virkelig er byen i hennes hjerte, har hun likevel ikke glemt sitt opphav. Norge er stadig vekk i tankene hennes, og rett som det er synger hun noen legendariske Melodi Grand Prix-toner fra scenen.

– Når jeg føler meg litt ekstra norskpatriotisk synger jeg en komprimert versjon av ”Voi Voi” under konsertene mine. Det er faktisk en veldig kul sang, sier hun.

Hun er heller ikke i tvil om hva hun savner mest fra hjemlandet: makrell i tomat!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Multicyde

Silya har en fortid som vokalist i bandet Multicyde, som fikk flere hits på norske hitlister.

Foto: Johansen, Erik / SCANPIX

Gladlåt

Låten hun skal synge i Melodi Grand Prix heter «Euphoria», og er ifølge Silya en ordentlig gladlåt.

– Jeg sa til guttene som jeg jobber mye med at jeg ville gjøre en låt som er veldig up-tempo, med en 60-talls-feeling og en befriende ekstase-vibe. Kontrollert kaos!
Hun ønsker at folk vil danse når de hører den. Og en danselidenskap av de sjeldne er hun utstyrt med selv også.

– Jeg er kjent for å gå ut og danse til jeg renner bort. Det er noe av det beste jeg vet!

«Just do it»

Silya er en kvinne med mange sider, og hun hevder det finnes mange kuriositeter ved livet hennes.

– Hele livet mitt er fylt av kuriosa. Jeg bryr meg ikke om materielle ting, jeg lever veldig i nuet, jeg har tatoveringer som dagbok, og jeg kan ikke kjøre bil. Nike og jeg har samme motto: Just do it.

Og i Florø følger hun mottoet sitt, og synger ut hjertet sitt i Melodi Grand Prix!

Låt: Euphoria
Artist: Silya
Komponist: Silya Nymoen
Tekstforfatter: Silya Nymoen