Rudi Myntevik

Som nybakt far og deltaker i Melodi Grand Prix, blir det garantert travelt fremover for Rudi Myntevik. Nå tar han steget fra lovsanger til popartist.

Rudi Myntevik

Rudi Myntevik har i mange år hatt en stor stjerne i det kristne miljøet. Nå ønsker han å nå et enda bredere publikum i MGP.

Foto: Michael Robert Williams

Han kan utvilsomt sin «Hallelujah», den kristne lovsangeren og musikkstjernen Rudi Myntevik. Helt siden hans gjennombrudd i 2003 har hatt en svært høy stjerne i det kristne musikkmiljøet, og han har skrevet sanger som har fått klassikerstatus i det kirkelige repertoar.

Nå er han klar for en ny arena, Melodi Grand Prix 2012:

– Det blir et ordentlig kick å bli en del av en så stor begivenhet!

Et friskt pust

Den kristne troen har gått som en rød tråd gjennom Mynteviks karriere og musikalske uttrykk. Hans debutalbum i 2003 fikk tittelen «Gud din skjønnhet», og i 2011 skrev han bryllupssalmen «Dagene som kommer» på oppfordring fra Vårt land.

Han har blitt tillagt en stor betydning for utviklingen av den moderne kristenmusikken i Norge, noe han er stolt av.

– Jeg har fått høre at jeg kom inn som et friskt pust og fornyet den kristne musikken. Det er jeg svært glad for å ha bidratt til.

Tre album med selvskrevne norske sanger har det blitt, alle med et kristent budskap. Flere av sangene har blitt sentrale i menigheter og i det kirkelige repertoar over hele Norden.

– En av låtene mine har sågar blitt oversatt til russisk, ler Myntevik.

Flyttet til London

I 2008 bestemte Myntevik seg for å flytte til London, og de seneste tre årene har han bodd i verdensmetropolen. Her har han skrevet poplåter og fått se verden fra en ny vinkel. London-perioden har resultert i albumet «Beauty In Defeat», med engelskspråklige poplåter.

Hans Melodi Grand Prix-låt følger opp denne nye popmusikalske retningen.

– Det er en sterk, melodisk poplåt, mer i singer/songwriter-retningen enn typisk MGP-musikk. Teksten er også sødmefylt, med et «Evig eies kun det tapte»-budskap.

Nybakt far

Men det er ikke bare MGP-deltakelsen som vil gjøre Myntevik til en travel herremann i tiden fremover. Nylig ble han nemlig far for første gang til en liten jente, noe som har ført til både døgnvillhet og intens livslykke.

– Det er underlig hvordan livet av og til byr på mange godbiter samtidig. Men jeg takker og bukker, og tar med meg all gleden jeg kan få.

Så får man se, om livslykken hans krones med MGP-seier i 2012!

Om låtskriverne

Rune Berg er kjent som gitarist og låtskriver for pop-bandet The Margarets. Bandet fikk sin gjennombruddshit med låten «Rubber Rubfish» i 2001, og debutalbumet «What Kept You» fra 2002 solgte 30.000 eksemplarer. Gruppen har gitt ut fire album og har blitt nominert til Spellemannspris. Rune Berg er dessuten tremenningen til Rudi Myntevik, som fremfører låten.

Asbjørn Ribe er i tillegg til å være dyktig låtskriver en norskspråklig artist. Han debuterte med «Ornand vet hvordan» høsten 2009, og har tidligere gitt ut to engelskspråklige plater under sine mellomnavn Ornand Altenburg. Låten «You Break It You Own It» markerer Ribes debut i Melodi Grand Prix.

Låt: You Break It You Own It
Artist: Rudi Myntevik
Komponist: Rune Berg og Asbjørn Ribe
Tekstforfatter: Rune Berg og Asbjørn Ribe