Plumbo

Rotnorsk rock med fløyter og folketoner? Det er Plumbo det!

Plumbo

Folkrockerne i Plumbo deltar med en låt om den typiske Ola Nordmann i Melodi Grand Prix.

Foto: Kristin

«For det er møkkamann som er ute, han er på leit etter kjerringa si».

Dette refrenget har du garantert hørt rotert på norske radioer i sommer og høst. Nå er Møkkamann byttet ut med Ola Nordmann, men Plumbo er klare for å gi oss nok en hitlåt, denne gang fra Larviks MGP-scene!

Turnerende kvartett

De selvtitulerte folk-rockerne i Plumbo kommer fra Sande i Vestfold, men har hele det langstrakte landet vårt som arbeidsområde. Bandet, som består av Lars Erik Blokkhus, Tommy Elstad, Hasse Rønningen og Glenn Hauger, har holdt på i hele 14 år og er blant Norges mest turnerende. Formålet til de fire guttene er soleklart:

– Der Plumbo spiller, skal det være real godstemning!

Og godstemning ønsker Plumbo-medlemmene også at det skal være i salen når de entrer Grand Prix-sirkuset i Larvik. Det skal være party, glede og rotnorske rocketoner!

Fire album

I tillegg til utallige live-opptredener har det gjennom årene blitt fire album på Plumbo-guttene. Debuten kom i 2002 med albumet «Full åpning», mens det seneste albumet hittil, «Møkkamann Live», kom i 2011.

Bandet har også vært å se på TV-skjermen ved flere anledninger, i 2007 deltok de for eksempel i konkurransen «Lyden av lørdag»..


Typisk nordmann

Låten «Ola Nordmann» er skrevet av to av bandmedlemmene, og handler om en typisk nordmann, og hvordan han er på godt og vondt. Han vil være best, og skape liv på fest!

Plumbo mener låten passer godt inn i MGP, og faktisk har de fått mange kommentarer fra fans om at «Møkkamann» burde deltatt i konkurransen. Dermed var det naturlig å la oppfølgerlåten få delta i Norges største musikkforum.

Dominerende fløyte

Plumbo røper at fløyta spiller en sentral rolle i deres nye låt, som den gjorde i «Møkkamann», og de tror teksten vil ha en bred appell. At låten har et stort hit-potensial er de overbevist om, og en teft for å lage hits har de allerede bevist at de har.

Det ble utallige uker på VG-lista sommeren og høsten 2011, samt dobbel platinasalg av singelen «Møkkamann», med over 20.000 solgte eksemplarer.

På tide med norsk

Plumbo mener dessuten at tiden er inne for en låt som «Ola Nordmann» i Melodi Grand Prix-sammenheng:

– Det er på tide at Norge sender noe ordentlig norsk til den internasjonale finalen, med norsk tekst og hele pakka!

Tiden vil vise om Ola Nordmann stemmer på nettopp «Ola Nordmann», og sender rotnorske Plumbo til det østlige Kaukasus!

Låt: Ola Nordmann
Artist: Plumbo
Komponist: Lars Erik Blokkhus
Tekstforfatter: Glenn Hauger